7 snygga påskpynt till trädgården

7 stilfulde påskepynt til have

Påsken og foråret nærmer sig med hastige skridt! Om noget er påsken en fejring af nyt liv, nyt håb, opstandelse og genfødsel. Så giv forårsfølelsen liv ved at pynte din have til påske med det fineste påskepynt. Lad dig inspirere af følgende ideer til at skabe ornamenter lavet af naturlige eller genbrugsmaterialer, der vil forskønne dit udendørsmiljø lige i tide til forårets ankomst.

LÆS MERE: Sådan planlægger du en lille have

Vi har fokuseret på at bruge så meget miljøvenligt og genbrugsmateriale som muligt. Plastdekorationer og andet potentielt miljøskadeligt nips føles ikke rigtigt, når du ønsker bæredygtighed i tankerne.

Vi har også forsøgt at holde det på et ret (u)avanceret niveau, så hele familien – også børn – kan være med og pille. Er du klar til at blive inspireret af 7 stilfulde påskepynt til haven? Lad os gå!

Zinkbaljer, spande og potter med påskeliljer

Alene ud fra navnet ved vi, at den dejlige knaldgule blomst, der vokser i både haver og vildt i Sverige, længe har været forbundet med netop denne højtid. Så vælger du kun en enkelt forårsdekoration i din have, er påskeliljen en selvfølge.

Plant løgene i zinkbaljer, blikspande eller almindelige lerkrukker, og stil dem strategiske steder, hvor din have trænger til et stænk af farve. Venter du besøg af familie eller venner, kan du pynte yderligere ved at binde pastel- eller prikkede bånd og store sløjfer rundt om krukkerne.

Når liljernes blomstringssæson er forbi, kan du plante løgene om forskellige steder i haven, som forberedelse til næste års påske. Det vil være ekstra effektivt at samle små grupper af løg eller at plante dem i en linje langs for eksempel en havegang.

Poteprint fra påskeharen

Realiser et af de mest ikoniske påskesymboler og giv dine besøgende en farverig velkomst ved at tegne store poteaftryk på fortovet, indkørslen eller brolægning ved hjælp af farveblyanter.

Vælg en bestemt farve eller flere forskellige nuancer – fx forskellige farver til hver pote – kun din fantasi sætter grænser. Påskeharen er trods alt et magisk og mystisk væsen!

Denne dekoration er perfekt, hvis du gemmer påskeæg i haven og gerne vil give børnene eller børnebørnene et fingerpeg om, hvor påskeharen har gemt deres lækkerier. Sørg selvfølgelig for altid at bruge miljøvenlige farveblyanter.

Træbeholder med harer og høns

At lave dine egne vækstbeholdere med silhuetter af harer og høns i træ er noget mere arbejdskrævende end at lave poteaftryk. Hvis det er nødvendigt, kan du bede om hjælp til at save brædder eller træplader til den ønskede form hos din lokale byggemarked.

Få små dyrkningskurve, skålformede potter eller lav din egen “fuglerede” af hønsenet, som så fores med mos og fyldes med pottemuld. Stik eller stik derefter trækaninen eller kyllingen ned i jorden og plant farverige forårsblomster i beholderen.

Æggeskalslys

Lys aftenmørket op på din terrasse med æggeskalslys. Du kan traditionelt farve eller male skallerne, inden du hælder lysmassen i, medmindre farvningsprocessen kræver, at du skal koge æggene selvfølgelig.

Lav et lille hul i toppen af ​​ægget, hæld indholdet ud (sørg for at gemme det til at lave noget godt), pil så små stykker væk, indtil du har en åbning, der har den helt rigtige størrelse. Skyl æggeskallerne, lad dem tørre og læg dem fast i en æggekarton. Sæt en lysvæge fast i bunden af ​​hver skal, hæld forsigtigt lysmasse eller lysgelé i og lad æggene køle af, inden du tænder dem.

Tegn til Æggejagten

Æggejagt i haven er en populær påskeaktivitet mange steder i verden. Hvis du plejer at arrangere et til børn eller børnebørn, kan du gøre det både hyggeligere og sjovere ved at sætte søde skilte op.

Klip æg, kaniner eller andre påskemotiver ud i pap eller pap og print ledetråde om, hvor sliket er, for eksempel “se til venstre” eller “du finder mig under træet”. Brug et fingerpeg pr. slikæg, og brug en limpistol til at fastgøre pappet til træpløkker.

Stil skiltene strategiske steder i haven og gem påskeæggene på smarte steder, fx under tætte hække tætte hække bag krukker eller i lavthængende grene. Hvis flere børn deltager i jagten, kan man bruge forskellige farver til hvert barn, så et barn leder efter alle de grønne spor, mens et andet går efter alle de røde spor, og så videre.

En smuk blomsterstige

En stige med en kaskade af blomster kan blive en farverig og smuk detalje i din have.

Brug to kraftige grene eller rundpinde til siderne og kortere grene eller pinde til trinene. Saml stigerne ved at vikle snorene rundt om grenene eller hamre dem på plads med en hammer og søm. Sørg for at gøre bunden lidt bredere, og at trinene tilspidser lidt mod toppen. Placer stigen ved hoveddøren, på din terrasse eller et andet passende sted, der trænger til at blive piftet op.

Hæng lamper med nyklippede buketter eller krukker med farverige forårsblomster. Det praktiske ved trinene er, at du nemt kan skifte blomster og vækstbeholdere afhængig af årstid og smag.

Naturfarvet æggekrans

Selvom vi elsker klassiske påskekranse med farvepuster, er vi især glade for kranse med æg i neutrale naturfarver i år.

For at lave din egen krans skal du bruge en bund af birkebark, rattan, styrolit eller andet robust materiale. Du skal muligvis have jute til at dække rammen (hvis du ikke bruger noget naturligt materiale) og en blanding af æggeskaller, fjer og tørrede blomster og blade.

Prøv at få æggeskaller i forskellige naturlige nuancer – gerne hvid, beige og brun. Vil du have endnu flere nuancer, kan du farve hvide æggeskaller i lyseblå eller lys mintgrøn. Det vil være ekstra flot, hvis du bruger nogle vagtelæg – deres spættede mønster skaber en interessant kontrast i kransen. Fastgør skallerne og andre dekorationer med en limpistol. Hæng kransen på din hoveddør, havelåge, terrasse eller terrasse.

 

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024