Renovere hus - 5 ting at tænke over

Renovere hus – 5 ting at tænke over

At renovere et hus kan føles som et stort projekt! Uanset om det drejer sig om renovering af badeværelse, køkken, stue eller soveværelse, er dette en genial mulighed for at tilføje nye dimensioner til dit hjem. Her kan du læse om 5 tips til, hvad du skal overveje, når du skal renovere.

Der er masser af måder at lyse op i hverdagen. Du kan forkæle dig selv med noget ekstra godt til aftensmaden, se en spændende film eller spille casino online. Nogle gange vil du dog tilføje en guldkant, der er mere permanent. I og med at du bruger så stor en del af dit liv derhjemme, er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas, hvor du bor.

Det er nemt at gå rundt og tro, at du ikke er tilfreds med, hvordan dit hus eller din lejlighed ser ud, og at det måske er på tide at flytte. Men at købe eller leje en ny bolig er en stressende, stressende og frem for alt dyr proces. Hvis du gerne vil mærke den følelse af et nyt hjem uden at flytte, er et tip at renovere.

Renovere hus – tips

Du behøver selvfølgelig ikke at renovere hele huset for at opleve guldkanten. Det kan være nok at bringe forandring ind i hverdagen ved at fokusere på ét rum. Guldkant kan ganske enkelt opnås på flere forskellige måder og du ved selv bedst hvad der passer dig bedst. Det er dog ikke en god idé bare at komme i gang, du skal bruge tid på at planlægge først. Her kan du læse om nogle tips til, hvad du kan tænke på, når du skal renovere din bolig.

1. Vælg et værelse til at renovere

Det første spørgsmål du skal stille dig selv er, hvilket værelse du skal renovere. Har der været revner i fliserne og vandskader i loftet på badeværelset? Så er det passende at give dette rum et løft. Eller er det måske køkkenet, der begynder at gøre det mere og mere tydeligt, at det har lidt for mange år på nakken? Er der for lidt opbevaring i soveværelset?

Mange grunde til renovering er baseret på problemer, der skal løses. Hvis noget haster, er det bestemt det, der skal prioriteres. Men har du økonomiske råd til det, kan du også vælge at renovere et værelse, blot fordi du har lyst til noget nyt. Tag en lille rundvisning for dig selv i dit hjem og spørg dig selv, hvilket rum der ville have lyst din hverdag mest op, hvis det så anderledes ud.

Når du har besluttet dig, om det er ud fra behov eller blot et ønske om at ændre et af rummene i dit hjem, er det tid til at gå i gang med planlægningen.

2. Sæt et budget

Nu hvor du ved hvilket værelse du skal renovere, er det tid til at lægge et budget op for, hvor meget det hele vil koste. Renoveringer er langt fra gratis, men der er altid muligheder for at tilpasse arbejdet til dine økonomiske rammer. Start med at finde ud af, hvilke ting du ikke selv kan og derfor skal hyre nogen til at lave. Skal der tilsluttes ny el eller vand? Vil du slibe gulvet eller tapetsere væggene?

Hvad du vælger at ansætte nogen til at gøre for dig afhænger dels af dine egne kompetencer og dels af hvor mange penge du er villig til at bruge på disse handyman-tjenester. Ting som el og vand overlades altid bedst til en professionel, men hvis du er handy, kan du nemt male væggene eller tapetsere selv.

Når du ved, hvor meget disse ydelser vil koste, kan du begynde at hobe andre udgifter op, der vedrører renovering af rummet. Hvor mange penge kan du f.eks. bruge på materialer? Har du pensler og maling eller skal du købe det? Det kan være stressende at skulle stille så mange spørgsmål, som alle har svar, der relaterer sig til omkostninger, især med tanke på inflationen, men det er nødvendigt at gøre dette, så du ikke bliver overrasket over prisen senere hen.

Sammenfattende bør du inkludere dette i dit budget, blandt andet:

Omkostninger til leje af ydelser såsom elektrikere og blikkenslagere

Indkøb af nødvendigt værktøj

Indkøb af bygge- og renoveringsmaterialer

Husk at tilpasse dit budget til dine økonomiske forhold. Tilføj det, så du har lidt plads til ekstra omkostninger, der måtte dukke op hen ad vejen. Sørg også for, at du kan fortsætte med at leve dit liv ved siden af ​​renoveringen, og at omkostningerne ikke æder for meget af din indkomst.

3. Planlæg, hvornår renoveringen starter (og slutter)

Nu ved du, hvad der skal renoveres, og hvilket budget du skal arbejde med. Snart vil du være i stand til at tænke kreativt, men først er der en vigtig pointe tilbage. Det er ikke en god idé bare at gå i gang, men du bør sætte en tidsplan, før arbejdet kan begynde. Renovering vil påvirke, hvordan det er at være hjemme, mens arbejdet er i gang, og du vil ikke have, at det trækker ud længere end nødvendigt.

Renovere hus – Konklusion

Sæt dig ned og tænk over, i hvilken rækkefølge tingene skal gøres. På hvilket tidspunkt i arbejdet skal elektrikeren ind? Hvornår er det tid til at male væggene, før eller efter gulvafslibningen? Hvis du har en klar tidsplan, bliver arbejdet meget mere effektivt, og du slipper for forsinkelser, fordi VVS’eren først kommer før om ugen.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024