11 cool bathroom tile design ideas

Flise badeværelse – inspiration og tips

Når du vælger badeværelsesfliser, er de vigtigste faktorer at overveje materialet, størrelsen på dit rum og det udseende, du sigter efter. For eksempel kan brug af penny fliser i et stort badeværelse overvælde rummet. Uanset om du vælger et retro-look eller firkantede keramiske fliser, er der altid noget for enhver smag. Disse badeværelsesfliseideer vil guide dit næste redesign og er al den inspiration, du har brug for.

LÆS MERE: Kan du male fliser? 7 gode tips og råd

Her får du nu alle de fliser i badeværelset inspiration og tips, du har brug for!

Flise badeværelse – tips og inspiration

Foto: hillceramic.se

Vælg beroligende grønne fliser

Flere og flere ønsker at skabe en spa-lignende atmosfære på deres badeværelser. Selvom du kan opnå dette med forskellige stilarter og farver, er der et fælles mål – at få dit rum til at føles behageligt, fredeligt og beroligende. Når alt kommer til alt, er alt hvad du behøver efter en lang dag på arbejdet et afslappende sted at slappe af, og hvad er bedre end badeværelset? Gå efter beroligende farver som jordgrøn, der føles smart, men også efterligner naturen.

Et strejf af mynte

En anden måde at pifte dit badeværelse op på er ved at vælge firkantede mintgrønne keramiske fliser på loft og vægge. Disse giver dit badeværelse en sofistikeret 1970’er spa-slash-omklædningsrum-følelse. Afslut looket med jordagtige gulve for at tilføje en uventet kontrast. Med hensyn til indretningen, så hold den minimal, så fliserne kan få deres øjeblik.

Vælg lodrette fliser

Fliser stablet lodret er uventede og moderne. Hvis du for eksempel vil skabe et moderne og alligevel legende look i et badeværelse med lyserøde vægge, så overvej lange og smalle marineblå fliser. Disse er den perfekte farve mod de lyserøde vægge. Det vigtige tip her er at arbejde for kontrasterende nuancer og investere i unikke fliseformer, uanset om det er store cirkulære bånd eller lange strimler, for at skabe et badeværelse, der taler om din personlighed. Du kan også tilføje mørke armaturer for et edgy look.

Foto hillceramic.se

Vælg en komplementær farvepalet

At skabe en behagelig kontrast ved hjælp af komplementære farver skaber et en-i-en-million badeværelse. Vig ikke tilbage for toner, der er drastisk forskellige fra hinanden. En dyb blå og lys mandarin combo er for eksempel super stilfuldt sammen. Vær opmærksom på fugemassens farve, når du gør dette. Uanset om det er sort eller hvidt, så vælg en fugefarve, der fremhæver dine fliser.

Udforsk forskellige flisekonfigurationer

Blanding af forskellige fliser kan skabe et unikt endeligt look. For eksempel er det at stable fliser på en vandret, lodret og opsigtsvækkende måde med til at give en unik visuel effekt. Derudover giver det en illusion af et større rum. Du kan også skabe en farvekontrast for at hjælpe med at bryde rummet op – perfekt til åbne konceptbrusere.

Overvej Statement gulvfliser

Accentvægge er populære i badeværelser, men en anden måde at injicere noget personlighed i dette rum på er gennem gulvet. Dette kan også være en glimrende idé for dem, der overvejer at male væggene i lyse toner, men endnu ikke er nået til det. Du kan vælge geometriske mønstre eller en flise med en blank glans. Du kan også overveje teksturerede muligheder, der har en god fornemmelse for fødderne.

Invester i metrofliser

Subway fliser er et populært valg til badeværelser og ethvert andet rum i dit hjem. Dette er ingen overraskelse på grund af deres tidløse rektangulære form, der er let at stable. For øjeblikkeligt at hæve dit badeværelsesrum skal du vælge en metro, der er større eller mindre end gennemsnittet. Dette eksperiment med dimensioner giver et andet look end de sædvanlige mellemstore fliser.

hillceramic.se

Vælg sildebensfliser for et elegant look

En elegant flisekonfiguration og en blød farvepalet kan hjælpe med at skabe et hyggeligt, men sofistikeret badeværelse. Vægfliser i et sildebensmønster løfter dit rum og giver det et kystlook. Gå efter dæmpede toner og smid aqua- og pudderlyserøde stænk i for et mere sammenhængende look.

Klassisk sort og hvid flise

Intet skriger tidløst bedre end at designe med sort og hvid. At stable hvide fliser lodret på væggen og omgive dem med sorte vægge og krom armaturer får dem til at springe ud. De hvide fliser kan også give en afgrænsning for brusekabinen. Med hensyn til det mørke rum, indbring en sort forfængelighed for kontinuitet.

Mosaikfliser kan aldrig gå galt

Et flisedesign i mosaikstil kan gøre hele forskellen på dit badeværelse. Hvis du har hvide vægge, så overvej at bruge små firkanter i grønne nuancer til at prikke gulvet og en af ​​væggene. Dette hjælper med at forene et rum, der ellers kunne virke usammenhængende. Flisedesignet er den perfekte balance mellem stilfuldt og spændende.

Gå eklektisk

Det kræver dygtighed at balancere moderne og traditionel jævnt for at skabe et bad i overgangsstil. Du kan starte med strategisk at placere glas (moderne), natursten (jord) fliser og keramik (klassisk) i store, mellemstore og små størrelser i bruseområdet og badeværelset. For et hjemligt præg, smid nogle blomster og kunst ind.

Foto hillceramic.se

Ud over ovenstående designideer kan du måske lide:

• Leg med mørke, humørfyldte farver som skifergrå
• Glam op med marmor
• Gå maksimalist

DIY flise tips

Selvom du måske har brug for en fliselægger til at udføre de fleste af disse flisebelægningsideer, kan du nemt tackle nogle af dem selv takket være tusindvis af gulv- og vægvideovejledninger på nettet.

Hvis du planlægger at gå DIY-ruten, er her nogle vigtige tips, du skal huske:
• Efter at have beregnet alle omkostninger, der er nødvendige for renoveringen, tilføj et 10 % nødgebyr, da der vil ske fejl
• Begynd altid med fliselægning fra midterlinjen på en væg eller et gulv. På den måde ender eventuelle afskårne stykker i siderne af rummet og har samme størrelse
• For ekstra sikkerhed, brug skridsikker beskyttelse i bruseområder og badekar
• Inden du begynder at flisebelægge, skal du inspicere flisen for at sikre, at det er det, du bad om
• Sørg for at forberede dine overflader før fliselægning. Dine gulve eller vægge skal være tørre og kunne modstå vægten af ​​flisebelægningen. En ujævn væg kræver pudsning, mens et ujævnt gulv kræver udjævning.
• Brug gummihandsker til at beskytte dine hænder
• Brug vandfast fugemasse og lim

FAQ – badeværelse fliser

Hvor meget koster det at ombygge et badeværelse?

At købe flisemateriale kan koste alt fra 100 op til 1000 kroner per kvadratmeter. Som du nok kan regne ud, vil den samlede pris for materialet være meget forskellig alt efter hvilken flise du vælger.

Skal et badeværelsesgulv være mørkere end vægge?

Ifølge indretningsarkitekter skal badeværelsesgulvet være mørkere end loftet og væggene. Men du kan stadig være eventyrlysten.

Hvilken farve på fliser er ideel til små badeværelser?

Lyse flisefarver som hvid er de mest ideelle til små badeværelser. De øger lysstyrken og luftigheden i dit rum og skaber illusionen af ​​et større rum.

Hvilket flisemønster er bedst til et lille badeværelse?

For et lille badeværelse skal du overveje et diagonalt flisemønster. Mønsteret understreger længden og bredden på samme tid og skaber den optiske illusion af ekstra plads.

hillceramic.se

Konklusion – Flise badeværelse

Efter en lang dag vil de fleste nok trække sig tilbage til deres badeværelser og slappe af med et glas vin og god musik. Derfor er dit badeværelse værd at lægge alle kræfterne i under en renovering. Fra mosaik-stil flisedesign til sildebensvægge, der er uendelige måder at forbedre æstetikken i dit badeværelse på.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024