Kan man måla på plastmatta i badrum?

Mal plastiktæppe på badeværelset – Er det muligt?

Det korte svar er JA! det virker. Men der er flere ting, du skal overveje, inden du beslutter dig for at male på plastiktæppe på badeværelset. De negative aspekter er flere netop fordi at det er i vådrum dette gælder. Så vi starter med at tage fat på det negative ved at male plastiktæppebadeværelser.

Mal plast tæppe badeværelse – advarsler

Inden du begynder at male dit gamle plastiktæppe på badeværelset, skal du huske på, at det kan ødelægge tætningslaget og give fugtskader og misfarvning. Det er heller ikke muligt at fjerne malingen efterfølgende og du kan derfor komme til at skulle betale for en større totalrenovering, hvis noget går galt. Det optimale er i stedet at udskifte vådrumstapetet, plastiktæppet på badeværelset, med et helt nyt.

Mal plasttæppe – trin for trin

Føler du stadig, at du vil gå videre og male plastiktæppet på badeværelset om? Det kan være en midlertidig løsning, hvis du for eksempel skal renovere badeværelset i fremtiden.

1. Tjek plastmåttens status

For at få et godt malerresultat skal plastmåtten være så hård som muligt. Et trick at bruge er at trykke ret hårdt mod plastikmåtten med sømmet. Hvis gulvtæppet så føles blødt af trykket, eller hvis neglen efterlader et aftryk, er det en god idé at undgå maling. Tjek også, at tæppet er ordentligt limet fra starten, og at der ikke er bobler nogen steder. Bobler kan betyde, at der allerede er fugtskader. Hvis dette er tilfældet, bør du absolut ikke male på plastiktæppe på badeværelset.

2. Forberedelse er vigtig

Hvis plastmåtten er intakt og hård, kan den rengøres grundigt. Til dette anbefaler vi at bruge en god malingsfjerner, der fjerner snavs og fedt. Brug en malersvamp og vask hele plastiktæppet grundigt og grundigt. Ved maling bør overfladen desuden slibes for bedste vedhæftning og skrubbes med ethanol (T-rød), som hjælper med at neutralisere stoffer, der forringer malingens vedhæftning.

3. Begynd at male plastiktæppet

Spørg malerfirmaet eller butikken, hvilke farver der passer bedst til din plastikmåtte. Malingen, der skal bruges til at male et vådrum, er en speciel vådrumsmaling, og du skal også bruge en grunder og en topcoat med de rigtige egenskaber. Lad primeren tørre grundigt og påfør mindst to lag, og lad det tørre ind imellem. Brug en børste til at gå rundt og en rulle til at dække store områder.

BEMÆRK: Der er ingen maling godkendt til maling af vådrumstæpper eller vådrumstapet, og du kan ikke forvente langtidsholdbare resultater. Hvis du senere oplever fugtskader på badeværelset, dækker din forsikring muligvis ikke, hvis du maler over plasttæpper. Har du dog planer om at renovere dit badeværelse og gulv i den nærmeste fremtid, så kan du uden frygt male plastgulvet.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024