Semester med barn? 7 bästa barnvänliga ställen

Ferie med børn? 7 bedste børnevenlige steder

Børn elsker at rejse væk for at have det sjovt og opleve nye ting – ligesom vi voksne gør. Børn kan dog have et lidt andet billede af, hvad sjov og oplevelser skal betyde. Bad og is og leg kommer før alt andet!

I denne artikel foreslår vi gode og billige steder at rejse til på ferie med børn. Vi lister populære børnevenlige steder både i Sverige og i Norden. Forhåbentlig finder du en destination, der er helt perfekt for dig og dine børn.

Kolmården Zoo

Kolmården Zoo har i mange år været en favorit blandt børnefamilier. Det, der gør parken så populær, er den store blanding af oplevelser. Fokus her er bestemt på dyr, og måske især delfiner, men der er så meget mere.

Inden for parkens mure er der alt til en dejlig ferie med børn, eller hvad med:

Zoo med tusindvis af arter
Terrarium
Svævebanesafari
Bamses verden med både leg og underholdning
Masser af forlystelser (såsom Wildfire!)

Der er naturligvis overnatning på stedet. Vildmarkshotellet er et populært valg. Her er alt fokus på, at børnene skal kunne nyde ferien i fulde drag. Ved Kolmården er der også en teltlandsby lige ved siden af ​​de vilde dyr. Med forskellige overnatningssteder er der muligheder for at finde billige alternativer.

Lalandia

Hvis du kan forestille dig at tage turen over Øresund til vores naboland Danmark, er der mange børnevenlige feriesteder. Et alternativ er Lalandia, som har tre lokationer i Danmark.

Lalandia er et vand- og eventyrland, der også har en masse andet på programmet. Den nøjagtige rækkevidde varierer dog en smule mellem destinationer. Lalandia i Billund må siges at være den største park. Det er også nabo til Legoland.

Vandlanderne er udstyret med rutsjebaner, bølgebassiner, boblebade, twisterbane, vandlegeplads og meget mere for både store og små. Eventyr med forhindringsbaner er også tilgængelige. Lalandia kan naturligvis tilbyde overnatning direkte ved parkerne.

Hvilket er det største vandland i Sverige?

Skara Sommarland regnes normalt for det største udendørs vandland i Sverige. Det største indendørs vandland og oplevelsesbad er Lost City uden for Örebro.

Mumin verden

Finland har ikke så mange forlystelsesparker og lignende, men Moomin World er en strålende undtagelse. Beliggende i Turku på vestkysten er det perfekt at kombinere et ophold i parken med en spændende tur over Østersøen.

Alt i Muminverden er naturligvis forbundet med Tove Janssons elskede karakterer. Mumin selv, hans mor og far, Snorkfröken, Snusmumriken, Lilla My og alle de andre har deres pladser i parken. Her er også badestrand og mange muligheder for oplevelser i naturen.

Moominworld har ikke sin egen bolig, men den store svensktalende by Turku ligger tæt på. Her er mange børnevenlige steder at bo. Som en bonus er der meget at se og opleve i selve byen Turku.

Hvad er de største forlystelsesparker i Sverige?

Astrid Lindgrens verden er den største forlystelsespark i Sverige målt i overfladeareal. Kolmården er forlystelsesparken med flest årlige besøgende. Liseberg er den forlystelsespark, uanset kategori, der har flest besøgende hvert år.

Den tabte by Gustavsvik

Lost City i Gustavsvik uden for Örebro er en forlystelsespark og et vandland, der byder på noget ekstra for alle badegæster. Det er også en meget “tæt” mulighed for en ferie for børn. Det kræver ikke en lang rejse med bil eller tog for at komme hertil, hvilket gør den tabte by til en billigere mulighed.

Hvad med en vandrutsjebane i form af en anakonda? Og en spændende variation på en twister-bane? Måske Treasure Hunter – Sveriges længste vandrutsjebane – kunne være noget? Selvfølgelig er der også mindre vovede eventyr at udforske.

Parken byder også på skattejagt, ekspeditioner og andet sjov, alt sammen i vidunderlige tropiske omgivelser. Der er også hytter og en campingplads i området. Det er selvfølgelig også muligt at booke overnatning i Örebro.

Astrid Lindgrens verden

Lige uden for Vimmerby i Småland ligger den populære Astrid Lindgrens verden. Her kan både børn og voksne opleve de klassiske eventyr for alvor. Der loves spændende og sjove eventyr med de populære karakterer i centrum.

Astrid Lindgrens verden er en meget vellavet forlystelsespark med rigtig gode anmeldelser fra besøgende. Her er det meste af forfatterens arbejde og næsten hver karakter og historie har sin egen plads. Et par eksempler er:

Pippi Langstrømpe og Villa Villekulla
Emil i Lönneberga hos Katthult
Ronja Rövardotter og ridderborgen
Karlsson på taget og Vasastan
Madicken og Junibacken

Løvehjerte-brødrene og middelalderbyen

Mange, der går i Astrid Lindgrens Verden, bor i området. Her er flere børnevenlige muligheder, for eksempel veludstyrede sommerhuse og den spændende “bydel” Lilla Staden med hyggelige små huse og langhuse til selv meget store familier.

Hvordan kan du booke billige børneferier i zoologiske haver og oplevelsesparker?

Et tip er at vælge færdige pakker med entré og overnatning. Disse pakker giver normalt rabatter. Et andet tip er at være fleksibel med datoer og sammenligne priser.

Furuvik

Furuvik, uden for Gävle, er nummer to blandt zoologiske haver i Sverige, dette efter Kolmården. Parken har lidt færre besøgende og et lidt mindre udbud af forlystelser og aktiviteter. Det betyder dog ikke, at Furuvik ikke kan være perfekt til en børneferie!

Dyr i alle størrelser og fra alle dele af verden, en fuldgyldig forlystelsespark, oplevelsesbad og eventyr i skov og land kan være på programmet under et besøg. Alt er naturligvis tilpasset, så børnene har det så sjovt som muligt.

Der er naturligvis flere muligheder for overnatning i Furuvik. Havshotellet ligger lige ved stranden og er en bekvem mulighed for familier med børn. For en billigere pris kan camping også bookes. Det er også glimrende at booke overnatning i Gävle.

Legoland

En liste som denne over børnevenlige destinationer for familien er ikke komplet uden Legoland. Denne park blev åbnet tilbage i 1968 og har været enormt populær lige siden. Hvad handler det om? Lego selvfølgelig!

Legoland ligger uden for Billund i Jylland i Danmark. Det kræver derfor en længere transport at komme hertil. Når man først er der, er der dog uendelige ting at se og udforske med fantastiske kreationer i lego-stykker og mange forlystelser.

Der er mange overnatningsmuligheder og med pakkepriser kan en overnatning være rimelig billig. Du har også alle muligheder for at kombinere med indgange til en eller flere af de andre parker i nærheden. Lalandia og Wow Park er to gode eksempler.

Resumé – Ferie med børn

Der er mange muligheder for en børneferie i Sverige eller et sted i Norden. Du skal bare tænke over, hvad børnene ville sætte mest pris på! Afstand er selvfølgelig også et vigtigt spørgsmål. Det er mere kompliceret og dyrere at vælge destination i for eksempel Danmark.

Med vores liste over de 7 bedste børnevenlige feriesteder håber vi, at du har fået en stor portion inspiration. Måske besøger du mere end én destination denne sommer.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024