10 mest populære haveplanter i 2024

Havearbejde elskere, bemærk! Det er tid til at opgradere udseendet af dit udendørs paradis med de mest kendte haveplanter i 2024. Uanset om det er en opdatering af den klassiske version eller en favorit nybegynder, vil disse fashionable valg tilføre noget oomph og bringe følelser til alle grønne områder. Nogle af vores yndlingsplanter inkluderer:

LÄS MER: Male havemøbler – sådan gør du

 • Hortensiaer
 • Tomater
 • Saftige
 • Lavendel
 • Urter
 • Morgenfruer
 • Hostas
 • Geraniums
 • Bregner
 • Stedmoderblomster

Lad os se nærmere på, hvorfor vi har valgt disse smukke planter.

Populære haveplanter 2024

Hortensiaer

Disse klassiske skønheder vender tilbage til forkanten på en stor måde. Med deres store, prangende kronblade og evne til at blomstre i al slags vejr er hortensiaerne et must-have i haven. Hold øje med nye blomster i levende nuancer og med varierende kronbladarrangementer.

Tomater

Sikker nok kan grøntsager også være smarte. Kompakte tomatsorter bliver populære som balkon eller lille pladsvenlig mulighed. Med disse stressfrie vinplanter kan du spise tomater når som helst direkte fra dit dæk!

Saftige

Når det kommer til indendørs havearbejde, fortsætter sukkulenter med at dominere. Meningsfulde former og pompblade giver miljøbevidste planter perfekte til folk med lidt tid eller viden til at vedligeholde dem og blande dem til en attraktiv scene, der vil lykkes hele året rundt. De er gode som en lille tilføjelse til haveborde.

Lavendel

Uanset blomster og busksorter at vælge imellem, forbliver den beroligende duft af lavendel populær. Det producerer smukke lilla blomster, der ser perfekt ud i enhver have. Dette kan plukkes og bruges til madlavning eller som duft.

Urter

Friske krydderurter er en vigtig køkkeninvestering og et attraktivt supplement til en have. Plant urter i en lille plet eller rod i hele haven for at skabe et indbydende miljø. Disse kan spare dig penge i det lange løb, da du ikke behøver at købe dem fra supermarkedet.

Morgenfruer

Lyse, muntre morgenfruer er tilbage i stil til 2024. Disse hårdføre enårige, der fås i mange farver og størrelser, kan plantes i snesevis sammen til blomster eller plantes mellem dine grøntsager som ledsagende blomster for at afskrække skadelige insekter og invitere nyttige insekter ind.

Hostas

Kendt for deres frodige, slående løv og evne til at trives i skyggen og er forblevet populære i år. Friske sorter af Hostas med brogede blade eller specielt slående farver skaber en fin visuel tilføjelse til kedelige kroge.

Geraniums

Traditionelle pelargonier er igen i stil, med nye farver og former tilgængelige hver gang du vender dig rundt. Uanset om vi har at gøre med opretstående plantepelargoner eller buskere, hængende kurvvenlige vedbendpelargonier, vil disse garanteret fange din blomstersæson.

Bregner

I 2024 er bregner alle raseri. Bring regnskoven til din have. Disse smaragdskønheder kan tilføje tekstur og bevægelse til mørke nicher under buske. Overvej græsklædte arter, hvis du finder et område, hvor planter kæmper for at vokse. Bregner trives inden for disse områder.

Stedmoderblomster

Stedmoderblomster med deres muntre ansigtsudtryk og strålende farver. De fleste snapshots af foråret årligt stedmoderblomster plantes i slutningen af vinteren for at tilbyde starburst-farver til sommersæsonen.

Tag væk

Vores haver er et sted, hvor vi kan undslippe hverdagens stress og slappe af. Dette kan være med kære eller tage et stille øjeblik til dig selv. Blomster og planter er haver til livet, tilføjer tekstur og farve. Forhåbentlig vil vores liste give dig lidt inspiration.

FAQs

Er disse trendy planter vanskelige at passe?

Selvom nogle trendy planter kan være mere komplicerede at passe end andre, er mange af disse planter nemme at dyrke og ideelle til begyndere.

Kan jeg dyrke disse planter i potter?

Selvfølgelig kan du! Forskellige slags planter, såsom tomater, urter eller sukkulenter, vokser godt i potter, hvilket gør dem velegnede til begrænsede områder og byhaver.

 

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024