Bygga veranda - 6 klockrena tips

Bygge en veranda – 6 bedste tips

Foråret er endelig her, og det er tid til at bygge en veranda – hvis du ikke allerede har en. Der er ikke noget som at byde sommeren velkommen på sin helt egen veranda og nyde solen, god mad, godt selskab og den fred, der er der. Her er 6 gode råd til dig, der aldrig har bygget en veranda før eller til dig, der bare vil have lidt inspiration!

Bygge en veranda

#1 Begynde at planlægge veranda

Tip nummer et er at starte. Mange sidder og planlægger så længe, ​​at sommeren når at blive til efterår. Lav en grov skitse af, hvordan din veranda skal se ud, og gå derefter til isenkræmmeren og køb dine første strøer. Så plejer det meste at give efter, og projektet ruller videre.

#2 Sørg for, at du har de rigtige byggeværktøjer

Der er ikke noget mere irriterende end at skulle sætte dit projekt på pause, fordi du ikke har værktøjer. Endnu værre er det at prøve at rette noget med et andet værktøj, hvilket kan føre til katastrofe. For eksempel at skære en line med en stiksav. Du har generelt brug for følgende byggeværktøjer:

● Geringssav
● Stiksav
● Skruetrækker
● Skrue & søm
● Hammer
● Vaterpas
● Målebånd eller lineal

# 3 Få hjælp fra venner

Det er sjovere at bygge, hvis I gør det sammen. Inviter dine venner til en dag i din have, hvor du tømrer og spiser god mad. Det bliver helt sikkert et vellykket arrangement, hvor du får et løft med dit projekt, samtidig med at du styrker båndene til dine venner.

#4 Har du brug for byggetilladelse?

Husk, at en veranda nogle gange kan have brug for byggetilladelse. De mest almindelige årsager til dette er, at du bygger meget tæt på din grundgrænse. Hvis du skal have et overhængende tag til din veranda, skal du helt sikkert have byggetilladelse. Tjek med din kommune, hvad der gælder, og vær proaktiv her. Det er ikke sjovt at skulle rive noget ned, bare fordi du forsømte at tjekke, hvad der gælder.

#5 Få hjælp fra fagfolk

Skal du have tag over din veranda og skabe den perfekte amerikanske veranda, anbefaler vi, at du tager hjælp fra fagfolk. Disse designs er ret avancerede og kræver eksperthåndværk. Hvis du har tømret noget før, kan du selvfølgelig løse dette ved at se på eksisterende tegninger og lave din egen research online.

#6 Mal og pas på din veranda

Når du er færdig med at bygge din veranda, skal du male den ikke bare en eller to gange, men tre gange. En veranda skal tåle meget vejr og vind, og for at den kan holde i mange år, skal den beskyttes mod vejrets kræfter. Det foreslås, at du vælger samme farve til verandaen, som du har til facaden på dit hus. Så bliver det ensartet og pænt!

FAQ – Bygge en veranda

Her samler vi svarene på nogle af de mere almindelige spørgsmål, når det kommer til at bygge en veranda.

Hvor stor en veranda kan du bygge uden byggetilladelse?

Du kan bygge en hvilken som helst stor veranda uden byggetilladelse, men hvis der er monteret en tagdel på facaden, skal du automatisk have en byggetilladelse, da den ses som en forlængelse af hovedbygningen.

Hvad er forskellen mellem en altan og en veranda?

En altan er normalt et træterrasse, der ligger på jorden. En veranda har derimod et trædæk, men også en batt-del som er forankret i facaden.

Hvor meget koster det at bygge en veranda?

Hvis du hyrer en bygherre, kan du regne med alt fra 30.000 SEK og op til at bygge en altan. Det kommer helt an på, hvor stort det er, og hvilket materiale du vælger, samt hvor meget arbejde der kræves med jorden.

Opsummering

Vi har kigget nærmere på, hvordan du bygger din egen veranda og her har du fået 6 stærke råd, der øger dine chancer for succes med din veranda. For at opsummere det hele, så tænk over byggetilladelsen og rådfør dig hellere med din kommune en gang til, så du undgår ubehagelige overraskelser senere. Få hjælp fra venner for at gøre det sjovere og få hjælp fra professionelle, når du bygger taget.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024