Välj rätt taklampa till sovrum – 6 bästa tips

Vælge rigtigt soveværelse lampe – 6 tips

I soveværelset kan du have brug for et par forskellige typer lamper. Du vil sikkert gerne have en lampe lige ved sengen til læsning og måske også lamper i vinduet. Derudover vil du næsten helt sikkert have en loftslampe.

Du kan vælge en loftslampe til soveværelset tilfældigt, men som med alt andet er det bedre at læse op, sammenligne og træffe en informeret beslutning. Det ville vi gerne hjælpe dig med i denne artikel. Se vores 6 bedste tips til at vælge en loftslampe til soveværelset.

Loftslamper fylder lidt

En plafondlampe, eller loftslampe af et andet navn, monteres mod loftet og har ofte en ret begrænset højde. Den fylder med andre ord ikke meget. Sådan en model kan være perfekt til dem, der har lavt til loftet eller bare gerne vil have lidt mere plads i soveværelset.

Der er selvfølgelig mange forskellige designs at vælge imellem. En plafond kan være mere eller mindre flad i bunden, men den kan også have kupler, skærme i plisseret mønstre og meget mere. Se gerne nærmere på udvalget af nedhængte lofter. Der er mere her, end du måske tror.

Kan jeg vælge en stuelampe til soveværelset?

Ofte er der ingen større forskel på lamper, der markedsføres som soveværelses- og stuelamper. Finder du en model til stuen, for eksempel en hængelampe eller loftslampe, som du synes ville passe perfekt i soveværelset, så værsgo!

Spotlights til retningsbestemt lys

En spotlight koncentrerer lyset i en bestemt retning. Det kan du bruge til at justere lyset i soveværelset som helhed. Det typiske tilfælde er belysning af vægge og malerier. Du kan også bruge retningsbestemte spotlights til at skabe forskellige lysmiljøer i soveværelset, hvis I er to, der deler soveværelse.

Du har mange variationer af spotlight loftslamper at vælge imellem. Det mest klassiske består af en ramme med tre spotlights tæt på hinanden, der kan rettes individuelt. En anden variant er lamper, hvor spyttene sidder på linje. Hvad der er bedst er en smagssag, men det er klart, at sidstnævnte hovedsageligt fungerer bedst i større rum.

Hvilket materiale er bedst til en loftslampe?

Materialevalget afhænger frem for alt af interiørstil og smag. Samtidig er forskellige materialer forskellige nemme at rengøre. For eksempel har lamper med tekstil- eller papirskærme en tendens til at tiltrække mere støv, især hvis de er krøllede.

LED paneler til dynamisk lys

LED-paneler er en type belysning, der virkelig er i fremmarch. Det er ikke svært at se hvorfor. Et LED-panel er mere end blot belysning. Den kan skinne i forskellige farver og i alle tænkelige nuancer. Det giver også en jævn spredning af lyset for at reducere graden af ​​blænding.

Et LED-panel er som udgangspunkt helt fladt. Den fylder derfor minimalt som loftslampe (eller som væglampe). I nethandel kan du i dag normalt finde kvadratiske modeller (f.eks. 60 x 60 cm) og aflange modeller (f.eks. 120 x 30 cm).

Karakteristika for LED-paneler:

● Dimbara
● Kræver strømforsyning
● Styres af smartphone
● Lavt strømforbrug
● Lang levetid
● Mindre blænding

Undgå for store lamper

Uanset hvilken type loftslampe til dit soveværelse du vælger, skal vi råde dig til at være forsigtig, når du vælger størrelse. En loftlampe, der er for stor, vil fylde meget, og den kan få rummet til at føles trangt. Det er normalt ikke en følelse, du ønsker at opleve i soveværelset.

Spørgsmålet er så, hvordan du kan tænke på størrelsen. Et tip er at tage udgangspunkt i sengens størrelse. Hvis lampen (eller dens dimensioner) fylder mere end en fjerdedel af længden og/eller en tredjedel af sengens bredde, så er den sandsynligvis for stor.

Er det virkelig vigtigt, hvordan belysningen fungerer i soveværelset?

Det er vigtigt! Du bruger meget tid i soveværelset hver dag. Udover at sove der, kan du læse, se tv, lytte til musik eller bare hvile dig. Med den rigtige belysning kan du maksimere, hvordan du bruger dit soveværelse.

Interiør stil og materialer

Når du skal vælge en loftslampe til soveværelset, skal du selvfølgelig tænke på designet. Det handler om materialer, farver, former og hvordan designet passer ind i dit interiør generelt. Hvis du har et minimalistisk soveværelse, er et diskret og fladt loft måske det bedste valg. Hvis dit soveværelse i stedet har en rustik stil, er måske en rampe med spotlights i bronzefarve optimal.

Og glem ikke lampeledningen! Hvis ensartethed er vigtigt for dig, så sørg for at bruge en ledning, der matcher lampen og resten af ​​indretningen. Det er måske det mindst vigtige tip her i vores artikel, men det bør ikke glemmes!

Bonustip: Brug lysdæmpere

Uanset hvilken loftslampe du vælger, er det klogt at installere en lysdæmper. Der er to muligheder her. Du kan installere en lysdæmper i selve det elektriske system eller bruge lamper med en indbygget lysdæmper. OPMÆRKSOMHED! For den første mulighed kræves det, at du hyrer en kvalificeret specialist.

Med en lysdæmper kan du nemt justere lyset i soveværelset, præcis som du ønsker det. Med tilsluttet lys kan du også bruge timere til for eksempel automatisk at dæmpe lysstyrken om aftenen.

Resumé – soveværelse lampe

Du har mange muligheder for at undersøge, hvis du leder efter en ny loftslampe til dit soveværelse. Din smag og dine præferencer omkring boligindretning skal være i centrum, men gå gerne vores tips igennem både én og to gange for at få ekstra input til din beslutning. Den bedste lampe for dig er den, der giver dig den bedste kombination af form og funktion!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024