Inreda med nattduksbord - bästa tips

Møblering med natborde – bedste tips

Leder du efter et natborde? Ved du ikke hvilken du skal købe? Mangler du inspiration til at få dit soveværelse til at skille sig ud? Hvis ja, er du heldig! Her er en guide til dekoration af sengebord med de forskellige typer, stilarter og designs af enkle natborde, du bør få, afhængigt af dine præferencer. Du behøver dog ikke altid have klassiske firkantede sengeborde. Nej, det er muligt at bruge små runde borde, drikkevogne, puffer og stole som alternative sengeborde.

Læs mere: 10 Mest Populære Julegaver 2023

I dette indlæg gennemgår vi forskellige sengebordsstile:

 • Typer og designs
 • Sorte sengeborde
 • Hvide sengeborde
 • Rustikke sengeborde
 • Hvorfor er der brug for et natbord?

Hvorfor er der brug for et natbord?

For nemheds skyld

Nå, først og fremmest er sengeborde meget praktiske. Du kan læse en bog i sengen, eller hvis du vil bruge din telefon, og du er for doven til at stå op, kan du bare smide den på dit natbord og gå direkte i seng.

Til opbevaring

Det fungerer ikke kun som bord, men nogle af dem har også et stort opbevaringsrum. Skuffer og skabe er perfekte til at skjule dit rod. Du kan bruge disse til at opbevare dine personlige ejendele såsom opladere, hudplejeprodukter, papirer, bøger, gadgets, briller, sovemasker og meget mere. Du kan putte stort set hvad som helst i et natbord, så længe det passer, selvfølgelig.

Det er dejligt

Sengeborde er et godt supplement til din seng. Har du nogensinde gået ind på et hotelværelse og elsket atmosfæren? Når du sidder på sengen, hvor lægger du så din telefon eller briller? Når du vil slukke lyset, når du lægger dig til at sove, hvor skal du så dreje? Natbordet, selvfølgelig. Hvis du ikke har bemærket det, spiller natbordet en stor rolle for din komfort og den overordnede atmosfære i et værelse.

En anden stor faktor er, hvad du lægger på natbordet. Uanset om det er en lampe, vækkeur, tissueboks, et glas vand eller bordindretning, er det vigtigt at style dit natbord. Dette er ikke nødvendigt, men dekoration af dit natbord kan ændre atmosfæren i dit værelse og gøre det mere attraktivt for dig. Du bør dog style dit soveværelse, så det passer til din personlighed. Jeg tror på, at komfort fører til komfort, og det er den følelse, du har brug for i dit soveværelse.

Sengebordstyper og designs

Når du skal købe et sengebord, er det enten et enkelt sengebord, et sengebord af hyldetypen, et sengebord med skuffer eller et sengeskab. Dette er ‘hovedtyperne’ af sengeborde, og i denne guide vil vi diskutere design og stile af disse typer. Til hver stil vil jeg anbefale et design eller en farve til dit natbord, der passer bedst til en indretningsstil.

​Klassisk sengebord

Disse sengeborde viser virkelig skønheden ved enkelhed. De er kendt for deres pæne og stilrene udseende. Det har normalt en eller to skuffer og kan have en hylde, hvilket giver mere opbevaringsplads. Du kan lægge en bog eller to på hylden, hvilket ville give dit soveværelse en større hyggefaktor.

Jeg anbefaler at få et sengebord af egetræ til dit soveværelse, med bløde toner som blå, grøn, grå, beige eller mørkerød. Et egetræsnatbord vil få dit værelse til at se stilrent ud, men hvis du ønsker et lyst og rent look, anbefaler jeg at anskaffe dig et hvidt natbord.

Et natbord i hvidt eller lyst træ ville se godt ud i et baby- eller børneværelse, men bidrager ikke meget til opbevaringsplads, da børn har tendens til at være mere rodet end voksne.

Hav en åben hylde

Hvis du ikke har brug for en skuffe eller plads til at skjule dit rod, så overvej at anskaffe dig et natbord med en åben hylde. Dette er den mere dekorative mulighed. På hylderne kan du lægge bunker af bøger, ornamenter eller blomster. De er stilfulde, rene og meget populære.

Jeg anbefaler at få et hvidt natbord med en åben hylde, hvis dit soveværelse har kølige toner, eller pastelfarver som pink, mintgrøn, pudderblå, lysegul, lilla, fersken, beige eller hvid. Den hvide af denne type hylder vil komplementere disse farver i dit soveværelse. Du kan sætte lysere indretning på hylderne for at tilføje en wow-faktor og tilføje noget sjov til dit værelse!

Sengebord på væg

Vægmonterede natborde (eller flydende natborde) er efter min mening toppen af ​​moderne natborde. De trodser bogstaveligt talt tyngdekraften. Vægmonterede sengeborde ville helt sikkert få ethvert rum til at se cool ud! Et sort væghængt sengebord ville få dit værelse til at se meget moderne ud, især hvis du styler det med planter, eller hvis din seng er lavet af eg.

Et væghængt natbord lavet af lyst træ eller malet hvidt ville se godt ud med lyse, kølige pastelfarver. Forestil dig at have et pastelfarvet soveværelse med væghængte natborde. Det ville bare have været for drømmende. Et væghængt sengebord i eg ville passe godt til varme farver. Det vil give dit soveværelse en rustik, naturlig fornemmelse afhængig af hvilken type du får.

Konklusion – natborde inspiration

Du kan aldrig gå galt med disse sengeborde! Disse enkle, elegante og moderne stilarter vil matche ethvert rum. Uanset din indretning, kan du finde et natbord, der matcher det, hvis du følger disse tre regler:

 • Match enkle natborde med farverigt interiør for et rent look.
 • Match indviklede, detaljerede natborde med jordfarver som hvid, brun og beige.
 • Match lysere natborde med køligt interiør for et lyst og elegant look, og match mørkere natborde med varmt interiør for et moderne, hyggeligt look.

Du har alt hvad du behøver i sengeborde. Held og lykke med at finde dit perfekte sengebord og fuldende dit drømmeværelse!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024