Met gala 2023 – bäst och sämst klädd på röda mattan

MET-Gala 2023 – Bedst og værst klædt på det rød tæppe

Met Gala, også kendt som Met Ball, er en årlig fundraising-begivenhed til fordel for Metropolitan Museum of Arts Costume Institute i New York City. Hvert år bliver der valgt et andet tema til at inspirere deltagernes modevalg, og i 2023 var temaet “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty” som en hyldest til den ikoniske modedesigner, der gik bort i 2019. Mens nogle hentede inspiration fra Lagerfelds klassiske designs valgte andre en sjovere tilgang.

MET-gallaen i år havde endnu mere buzz omkring sig end normalt på grund af rygterne om en særlig VIP-gæst – Karl Lagerfelds elskede kat Choupette. På trods af at han ikke deltog i gallaen til sidst, hyldede den velkendte kat, der lever et liv i luksus, sin afdøde menneskelige far på Instagram og skrev: “Mange mennesker inviterede mig til at gå på den røde løber af Met Gala 2023 som en hyldest til far, men vi foretrak at bo hyggeligt og hjemme. Vi hylder min far hver dag siden hans afsked, og vi er meget rørte over at se endnu en dag dedikeret til ham”.

Så lad os uden videre tage et kig på nogle af de bedste og værste looks fra MET-gallaen i 2023 – men husk, mode er objektiv og personlig, og MET-gallaen er den perfekte måde at udtrykke kreativitet og tage risici.

Bedste udseende fra MET Gala 2023

Dua Lipa i Chanel

Dua Lipa blændede i en vintage Chanel-kjole, der udstrålede overdådighed. Den hvide kjole havde en lang nederdel med lommer, en overdel i korsetstil med lav halsudskæring og kvaster forneden. Den afdøde Karl Lagerfeld skabte oprindeligt outfittet til Chanels efterår/vinterkollektion fra 1992. Lipas påklædning ærede den berømte modedesigner, mens hun også udviste hendes egen karakteristiske flair og ynde. Sangerinden sørgede for, at hun var i centrum for opmærksomheden, da hun gik på Met Gala røde løber i sin smukke kjole, der passer til en dronning – en sand show-stopper!

Anne Hathaway i Atelier Versace

Skuespillerinden bar en hvid kjole med en vovet split, der var udsmykket med guldpapirclipsformede pailletter. Det er et dejligt sensuelt vintage-outfit, der er beregnet til at vende hovedet, samtidig med at det er en overraskende smart blanding af den klassiske Versace sikkerhedsnålskjole og den ikoniske Chanel tweed. Hun fik sit hår trukket tilbage i en halv hestehale, bar en lignende jakke og forsynet med en sølvhalskæde – en smuk kombination.

Rihanna i Valentino

Rihanna er kendt for sit show-stoppende look, og dette års MET Gala-design af Valentino er ikke anderledes. Den gravide skønhed bar et skræddersyet, fantastisk hvid kjoledesign – kanalisere Lagerfelds yndlingsnuance og slanke silhuetter. Kjolen var smukt parret med en hvid kappe, som hun draperede elegant hen over skuldrene. Selve kappen var lavet af 500 individuelle silkeblade, syet sammen til 30 smukke kameliablomster. Hun brugte oprindeligt kappen til at dække sin kjole, inden hun afslørede den på den røde løber, hvor hun poserede sammen med partneren A$AP Rocky. Hun var måske en af ​​de sidste på den røde løber, men hun var bestemt ventetiden værd.

Naomi Campbell i Chanel

Den berømte supermodel Naomi Campbell arbejdede med Karl Lagerfeld mange gange i sin karriere, og hun hædrede ham perfekt ved MET Gala ved at bære en fantastisk Chanel-kjole, som Lagerfeld selv havde designet. Dette tidløse stykke fra 2010 kombinerede draperet pink satin med sølvdetaljer for et look i græsk stil, der aldrig går af mode.

Doja Cat i Oscar de la Renta

Karl Lagerfelds affinitet for katte blev anerkendt i Doja Cats Met Gala 2023-ensemble. Hun bar et Oscar De La Renta-beklædningsgenstand i sølv, der var prydet med juvel og pyntet, samt falske katteører og et menneskeansigt. Ensemblet hyldede Lagerfelds kærlighed til katte humoristisk og originalt, mens de stadig tænkte på mode. Hendes karakteristiske og markante outfit var et stort hit under arrangementet generelt – og det samme var hendes interessante interview – MEOW!

Nogle af vores andre yndlingslooks inkluderede:
• Bad Bunny
• Florence Pugh
• Jenna Ortega
Værste udseende fra MET-gallaen

Jared Leto (Fashion fail)

Et af de største chok i MET Gala-historien er, da Jared Leto ramte den røde løber klædt SOM Karl Lagerfelds kat og ikke bare hentede inspiration fra den. Kostumet var næsten som en fodboldmaskot eller forlystelsesparkkarakter snarere end et grænseoverskridende modelook. Vi kan bestemt sige, at vi ALDRIG har set noget lignende på den røde løber før.

Kim Kardashian i Schiaparelli

Kim Kardashian rammer altid overskrifterne for sine modevalg – uanset om de er gode eller dårlige. Under sidste års MET-gala bar hun kontroversielt den kjole, som Marilyn Monroe bar, da hun sang Happy Birthday til præsidenten. I år var hendes look dog lidt undervældende og forenklet sammenlignet med hendes andre modevalg. Outfittet virkede mere som en reklame for hendes SKIMS-mærke end en hyldest til Lagerfeld.

Kendall Jenner i Marc Jacobs

Mens hun holdt med Lagerfelds berømte hvide og sorte farveskema, lykkedes det heller ikke Kims søster Kendall at ramme målet i år. Dette skyldes hovedsageligt, at hendes outfit mere lignede et kostume end et egentligt tøj på grund af den forvirrende blanding af ideer, herunder showgirl, cirkusartist og tryllekunstner. Misforstå os ikke, det passer hende perfekt, og hun ser fantastisk ud hele tiden, men vi føler, at hun savner pointen med temaet.

FAQ – The MET Gala

Er Met Gala kun invitation?

Met Gala lader i modsætning til andre velgørenhedsarrangementer kun inviterede gæster deltage. Dette er en af ​​årets mest længe ventede begivenheder, og der er endda ventelister til at modtage disse invitationer. Anna Wintour, Vogues chefredaktør, er ansvarlig for at kuratere gæstelisten, som plejer at omfatte inspirerende figurer fra mode, musik, film, politikere og erhvervslivet.

Hvem er ikke tilladt på Met Gala?

Berømtheder under 18 år er ikke længere tilladt på Met Gala fra 2018. Selve gallaen er kun for inviterede og er det, mange celebs drømmer om.

Hvorfor blev Met Gala etableret?

Eleanor Lambert grundlagde Met Gala i 1948 for at indsamle penge til Costume Institute og for at fejre instituttets årlige show.

The take Away – MET GALA

MET Gala er et sted, hvor du virkelig kan udforske mode og bære looks, som du ikke kunne bære andre steder, og i år var ingen undtagelse! Vi elskede, at mange af lookene fokuserede på de tweed og sort/hvide nuancer, som Karl Lagerfeld var så berømt for. Aldrig i en million år kunne vi forudsige, at vi ville se en KAT i menneskestørrelse på gulvtæppet i år, men det er skønheden ved MET – man ved aldrig rigtig, hvad man kan forvente.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024