10 ställen att placera hyllor på hemma

10 steder at placere hylder i hjemmet

Med en hylde kan du skabe mere plads næsten overalt i hjemmet. Bøger, ting du bruger i hverdagen, pynteting – med ekstra hylder hist og her kan du få plads til flere og udnytte væggene maksimalt. Ekstra plads er især værdifuld, hvis du bor småt!

I denne artikel får du tips til 10 steder at placere hylder derhjemme. Nogle af rådene kan virke indlysende, mens andre er lidt mere uventede. Se listen som inspiration!

Hylder over skrivebordet

Hvis du har et kontor derhjemme, eller i det mindste et dedikeret sted, hvor du arbejder, studerer eller bare betaler regninger, har du brug for plads til opbevaring. Det naturlige sted er naturligvis over skrivebordet.

Med en simpel hylde i et eller to niveauer kan du slippe af med papirer og bøger, så du kan holde dit skrivebord rent. Et sår på gulvet kan også være en idé.

Hvor dyb skal en bogreol være?

Hvis du vil have plads til bøger i normal størrelse, skal din hylde være omkring 25 cm dyb. Højden mellem flyene skal være mindst 30 cm.

Hvert hjørne er en ubrugt opbevaringsplads!

Hvert værelse i dit hjem har fire hjørner. I nogle rum, for eksempel køkkener og badeværelser, er flere af hjørnerne allerede optaget. I andre rum kan møbler frit indrettes til smart opbevaring.

Med en hjørnehylde kan du skabe masser af plads til opbevaring. Hjørnehylden kan også være en fin indretningsdetalje i sig selv. Du vælger selvfølgelig selv, hvordan du vælger at “indrette” din hjørnehylde!

Placer hylden over døren

Hvis du har brug for smart opbevaring, er spidsen af ​​at placere hylder over låger en af ​​de bedste. Det hele afhænger dog af afstanden mellem døren og loftet. Har du lavt til loftet, kan du sikkert vælge blandt vores andre tips.

Hvis du har plads til en hylde over døren, kan du stuve ting væk, du gerne vil have foran dig, men måske ikke har brug for hver dag. Det kan være en perfekt løsning, hvis du bor småt.

Hvilke typer væghylder findes der?

Der er mange varianter af hylder til vægge. Den klassiske med beslag og beslag er måske den mest almindelige. Andre varianter er svævende væghylder uden synlige beslag, kubeformede opbevaringssystemer med eller uden moduler og smalle lister til fotos, malerier og pynteting.

Indret med hylder på badeværelset

På badeværelset har du med garanti allerede en masse bænke, skabe, lister og andet til det du skal bruge. Der kan dog altid være behov for mere plads både fra et praktisk perspektiv og for at give en mere hyggelig og hjemlig atmosfære.

For eksempel kan en hylde ved badekarret være perfekt, hvis du godt kan lide at bade med tændte stearinlys. En stige eller væghylde kan være en fin og praktisk detalje til hjørnerne af rummet. Mulighederne er mange.

Trappeopgangen er et glemt sted

I mange huse og boliger er trappeopgangen et lidt glemt sted. Det er en måde at transportere sig mellem etagerne, intet andet. Det er lidt en skam, da trappeopgangen byder på masser af plads.

Et par hylder på trappen kan give plads til både mere praktiske ting og dekorative elementer. For eksempel kan en liste over fotografier og bøger virkelig gøre en forskel. Det kan også være lidt ekstra elegant med hylder i forskellige højder.

Kan jeg have en træhylde på mit badeværelse?

Du kan absolut have en træhylde på badeværelset. En forudsætning er, at den er behandlet til at modstå vådrum. Materialet skal også være tungt og hårdt. Hylden bør heller ikke placeres i nærheden af ​​bruseren eller badekarret.

Stuen har mange muligheder

Stuen er det mest naturlige sted for en ekstra hylde eller to. Det er det største rum i dit hjem, og du bruger meget tid der. Her har du mange muligheder og mange pladser til hylder.

Har du et tv, kan pladsen over tv’et være perfekt til en hylde. En række hylder over sofaen, hvor du placerer for eksempel bøger og pynteting, kan også være en idé. Et andet tip er at placere en bogreol formet som en stige i et hjørne af rummet.

Tips til stuen:
Væghylde i individuelle planer
vægbeslag
Bogreol på væggen eller på gulvet
Reolsystem i moduler
Over sengen – gode tips til små opholdsrum

Har du ikke en sengegavl af det større format, har du god plads over sengen. Her er plads til en hylde, især hvis du bor småt og har brug for hver ekstra kvadratmeter til opbevaring.

Du har mange muligheder, hvis du vil skabe mere plads over sengen. Du kan vælge mellem alt fra en simpel hylde til hele opbevaringssystemer. Det er bare et spørgsmål om, at du føler dig tryg med en hylde over hovedet!

Langs taget har du meget plads

Der er god plads langs væggen mod loftet! Det er et ubrugt rum i de fleste hjem, et rum, som du kan bruge til begge dele.

Der er nogle hyldetyper, der er bedre end andre til overhead opbevaring. Et par eksempler er:

Flydende plan (skjulte beslag)
Hylder med små beslag
Billedhylde
Tabelliste

Skab mere plads i hallen

Hallen er ofte det sted i huset, vi holder mindst af. Her er der ofte muligheder for forbedringer, ikke mindst gennem mere (og mere praktisk!) opbevaringsplads til de ting, du har brug for hver dag.

En hylde over døren kunne være en idé? Et par små lister på siderne af hallspejlet også? Med et par små tricks kan du organisere din hal på en bedre måde.

Optimer opbevaring og garager

For mange er lageret et sørgende barn. Det er ikke særlig organiseret, og meget af det er fuld af støj. Garagen er ofte et andet sted, hvor organisationen ikke er på sit bedste. Smart placerede hylder er en løsning.

Med en væghylde udnytter du væggen optimalt. Du kan også bruge reoler mod væggene. De skal være lidt mere robuste, især i garagen.

Resumé – Hylder tips

En hylde giver automatisk mere plads, uanset hvor du placerer den. Det er næsten som magi! I denne artikel finder du ti tips til, hvordan du kan indrette dig for mere plads med hylder. Som du kan se, er det muligt at være kreativ. Nu er det bare for dig at tænke over, hvilke muligheder du har derhjemme, og hvilke ændringer du vil lave.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024