Fixa en fågelskrämma - få en fågelfri odling

Fugleskræmsel tips – Få en fuglefri have

Har du afgrøder i haven og på grunden, ved du, at fugle kan være til stor gene. For eksempel er bær- og frugtfarme som magneter for dem. Skrig og fugleklatter er måske heller ikke så charmerende.

Er der smarte måder at skræmme fuglene væk fra gårde og haver? Er der metoder, du kan bruge i dag? Der er absolut sådanne. Her kan du læse om, hvordan du kan skræmme fuglene væk med enkle og hurtige (og skånsomme!) midler ved at bruge fugleskræmsler.

Hvad er et fugleskræmsel?

Svaret på titlen er måske klart – et fugleskræmsel har til opgave at skræmme fugle væk fra et bestemt sted. Men hvordan sker det egentlig, og hvorfor er der forskellige typer fugleskræmsler?

Fugleslægten er stor. Her er både små og store fugle. Slægten omfatter også både rovdyr og rovfugle. Det, der skræmmer én fugleart, skræmmer måske ikke en anden.

Derfor er der en verden af ​​forskellige fugleskræmsler. Nogle holder fuglene på afstand på grund af deres størrelse, eller fordi de ser farlige ud. Andre skræmmer ved bevægelse og nogle skræmmer ved lyd.

Hvis du kigger lidt rundt blandt produkter mod ubudne fugle, vil du se, at der er:

● Fugleskræmsel med drage
● Lydforskrækkelse
● Gaskanoner
● Fuglepigge
● Klassiske fugleskræmsler til marker

Hvilket fugleskræmsel er bedst?

Det bedste fugleskræmsel er det, der fungerer bedst for dig og din have. Det er en god idé at undersøge, hvilke fugle der normalt kommer på besøg, og hvordan du bedst skræmmer dem væk med bevægelse, lyd og lys.

Fugleskræmsel med drage

Denne sort er blevet meget populær i svenske haver, og der er mange, der vidner om, at den er meget effektiv. Hvordan virker det?

Yderst på en line, der er fastgjort til en fleksibel stang, sidder en “drage”. Den flyver med vinden og ligner en rovfugl. Silhuetten skræmmer effektivt alle byttearter væk.

Lydskræk

Der er to typer lydforskrækkelser. Begge arbejder normalt gennem lyde, der stresser fuglene. De dyrere varianter har store højtalere og kan dække flere hektar. Disse er normalt også specielt tilpasset visse arter som gråspurve, måger og stære. Nogle kan også bruges med forskellige “chips” til forskellige fugle.

De billigere varianter har sensorer og skal placeres på gårdene. De aktiveres normalt, når fuglene er i en afstand på omkring 10-15 meter. Ofte har de et par forskellige lyde, en mod større fugle og en eller to mod andre arter.

Kan du sætte et fugleskræmsel op hvor som helst?

Der er tre regler, som du skal holde styr på, nemlig: 1) at du kun må opsætte et fugleskræmsel på din egen grund, 2) at fugleskræmselen ikke må genere naboer, og 3) at den ikke må forstyrre rugende fugle.

Gaskanoner

Gaskanoner er fremragende fugleskræmsler til større områder. I modsætning til hvad man måske tror ud fra navnet, handler det ikke om, at fugleskræmselen rent faktisk skyder på fuglene. I stedet udsender den høje brag.

Med en gaskanon kan du både skræmme fugle væk for øjeblikket og forhindre dem i at komme tilbage. Med timer og fjernbetjening er det ret nemt at betjene en kanon som denne.

Fuglepigge

Fuglepigge har ikke direkte en skræmmende funktion, men de kan være med til at holde fuglene væk. Det drejer sig om rækker af pigge eller søm, der kan placeres på vandrette flader. De forhindrer simpelthen fuglene i at slå sig ned og slå sig ned.

Klassiske fugleskræmsler til marker

Der er selvfølgelig også mere klassiske, menneskelignende fugleskræmsler at købe. De kommer ofte med funktioner som sirener og lys for at skræmme fuglene på flere måder.

Byg forskellige typer fugleskræmsler selv

I stedet for (eller i kombination med) ovenstående eksempler, kan du selvfølgelig bygge dine egne fugleskræmsler. Her er nogle eksempler på variationer, du kan prøve.

Det klassiske fugleskræmsel

Du har set det i utallige film, figuren i skjorten og stråhatten, der skræmmer fugle væk, store som små. Det klassiske fugleskræmsel kan være et alternativ, hvis du har lidt større afgrøder og jord.

Hvordan bygger du denne type fugleskræmsel? Antallet af trin er få, men det kan tage et stykke tid at få alt gjort.

Materialer til selve fugleskræmselet:

● To pinde/rundstænger – henholdsvis cirka 1,5 meter og 2 meter
● Gammelt tøj (skjorte/trøje, bukser og hat)
● Pudebetræk (alternativt holdbar plastikpose)
● Halm eller hø
● Snore og reb

Du starter med at tråde skjorten eller sweateren på pinden (1,5 m), der skal tjene som fugleskræmselens arme. Det næste skridt er at binde den pind med den længere.

Du skal så tråde det ene bukseben på den længere pind og sætte buksen fast i “taljen”. Nu har du et stel komplet med tøj.

Så fylder og former du tøjet og kroppen med halm og fylder til sidst pudebetræk også med halm. Når du har sat pudebetræk på toppen af ​​den længere pind, er du færdig.

Hvad er en drøvle?

Dette noget mærkelige ord beskriver en uv/ugle lavet af plastik i naturtro størrelse. Der er mange fugle, der er bange for ugler og ugler, hvorfor denne model kan fungere som et fugleskræmsel i haven.

Roterende spejle eller reflekser

Mange fugle oplever skarpt lys som ubehageligt, så det gamle klassiske trick med at sætte cd’er op er godt. Hvis de får lov til at bevæge sig frit i vinden, reflekterer cd’erne lyset på en måde, der forstyrrer fuglene.

Flytteskrækker for træer og buske

Sidst, men ikke mindst, kan du bygge dine egne fugleskræmsler til at hænge i træer og buske. Alt du behøver er et skinnende materiale og en snor – det er alt.

Her er et eksempel på, hvordan du kan lave en “træugle”:

● Køb plader i PVC-plast eller polyester
● Find motiver og skabeloner til en ugle (mange kan findes online)
● Klip eller sav uglens silhuet ud
● Lav et hul i toppen og sæt en snor på
● Lim eventuelt strimler i forskellige farver, der giver ekstra bevægelse i vinden
● Hæng i træet!

Opsummering – Fugleskræmsel

Har du ofte ubudne gæster i din dyrkning? Så er det en god idé at se nærmere på fugleskræmsler og andre metoder til at holde fuglene væk. I denne artikel har vi gennemgået, hvordan forskellige typer fugleskræmsler virker, og hvordan du kan lave dine egne. Vi håber du kunne lide vores tips!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024