Ska du investera i aktier vid denna osäkra tid?

Bør du investere i aktier på dette usikre tidspunkt?

Nye undersøgelser viser, at 2022 har været det værste år for aktiemarkederne i mere end 50 år. At investere i aktier, når der er krise, kan mildest talt være at gå på mineret jord. Med dette i tankerne er mange investorer forståeligt nok generte over at investere, men historiske data tyder på, at det seneste prisfald kan være en mulighed for at købe nedsatte aktier i nogle af de største navne på markedet.

Spørgsmålet er nu, kan eller skal man virkelig investere i aktier i disse usikre tider?

Tips til at investere i aktier

Det afhænger af din investeringsstrategi eller -mål, og om du kan få brug for disse penge på kort og mellemlang sigt eller ej. Med andre ord, hvis du planlægger at investere i mere end fem eller ti år, kan det lige nu være et godt tidspunkt at investere.

Hvorfor usikkerhed fortsat dominerer aktiemarkederne

I løbet af de seneste fem år har rekordhøje jobtal, lave renter og rekordhøje lønninger bragt den globale økonomi til, hvor vi er i dag. Inflationen og krigen i Ukraine forværrede disse problemer og resulterede i meget høje leveomkostninger. Federal Reserve, som har til opgave at holde inflationen under kontrol, fortsætter med at hæve renten for at reducere forbrugernes efterspørgsel og bremse inflationen, men det er en ret langsom proces, fordi de ved, at hvis disse renter stiger for hurtigt, kan det føre til en endnu større recession end forventet.

Med dette i tankerne har udsigterne for aktier været meget dystre i løbet af det seneste år, og store teknologiaktier var de seneste til at mærke hovedparten af ​​denne pessimisme. Mens nogle investorer mener, at det værste endnu venter, mener andre, at enden på denne nedtur er i sigte, og disse modstridende meninger er i høj grad grunden til, at mange investorer spørger “Er det nu et godt tidspunkt at investere på aktiemarkederne?”.

For at afgøre, om du måske vil investere eller ej, er det vigtigt at vide, hvorfor de mest succesrige investorer ser sådan volatilitet som en mulighed…

Hvorfor nogle investorer ser volatilitet som en mulighed

Det, der sker på aktiemarkedet, er mere en afspejling af, hvad der kan ske i fremtiden i modsætning til, hvad der sker lige nu. Dette skyldes, at folk føler sig mere trygge ved at investere deres kapital, når fremtiden ser lys ud, og de er mere tilbøjelige til at sælge aktier, når de tror det modsatte. Det er en ret simpel og alligevel rimelig præcis forklaring på, hvorfor aktier er faldet så meget i værdi det seneste år.

Hvis du måske spørger dig selv, henviser “detailinvestorer” til personer, der køber og sælger aktier, mens “institutionelle investorer” refererer til alle virksomheder, fonde og banker. De væsentligste forskelle mellem de to er, at de fleste detailinvestorer ikke har i nærheden af ​​de store institutionelle aktørers erfaring, viden eller økonomi. Sidstnævnte drager fuld fordel af dette hul, og en måde, de gør dette på, er ved at sælge aktier, når markedet virker overophedet, og de køber, når der er et betydeligt fald i værdi. Deraf talemåden “køb-lav, sælg-høj” og grunden til, at Warren Buffet foreslår folk at investere “når der er blod i gaderne”.

Hvis du kan følge ovenstående begreber, vil du forstå, hvorfor tider med usikkerhed ofte er de bedste tidspunkter at investere. Selvom aktier kan fortsætte med at falde, efter du har købt, er de historisk bedste tidspunkter at købe langsigtede investorer, som har råd til at vente på, at aktiemarkederne vender tilbage.

Dette bringer os til det første råd til at investere i ustabile tider, da mange ekspertinvestorer anbefaler en strategi med en gennemsnitlig dollaromkostningsstrategi.

5 tips til at investere i aktier i usikre tider

1. Husk dollar-omkostningsgennemsnit

Omkostningsudligning er et system, hvor investorer løbende bidrager med et vist beløb over en vis periode. For eksempel kan du oprette en automatisk transaktion, hvor der investeres 100 USD om måneden hver uge eller måned, uanset hvad der sker med kursen på aktier. Denne strategi forsøger ikke at “fange bunden”, og den er designet til at minimere risikoen ved at opnå en lavere gennemsnitspris, end hvis du skulle gå all-in på én gang.

2. Lær at udvise tålmodighed i usikre tider

Spekulation er udbredt på aktiemarkederne, og der er meget volatilitet i usikre tider, hvilket kan være årsag til stor stress. At træffe beslutninger under stress er aldrig en god idé og fører ofte til enten panikkøb eller salg på det værst tænkelige tidspunkt. Af denne grund skal du være opmærksom på, at volatilitet er uundgåelig, og et koldt hoved og tålmodighed vil hjælpe dig med at beskytte din investering over tid.

3. Beslut dig for din egen investeringsstrategi

Der er ingen rigtig/forkert investeringsstrategi eller stil, og det er noget, som du selv skal bestemme. Det vil sige, at det ofte er klogt at efterligne andre succesrige investorers strategier, men kun du kan kende din risikotolerance og hvor mange penge eller hvilken type aktier du føler dig tryg ved. Dette kræver, at du laver din egen research og ikke bare håber på det bedste. For eksempel skal du absolut tage dig tid til at overveje, om du faktisk tror på, at en bestemt virksomhed eller aktie vil lykkes på længere sigt, og det kræver, at du lærer alt muligt om aktien.

4. Minimer risikoen ved at diversificere til forskellige aktiver

Nogle aktier klarer sig bedre end andre afhængigt af, hvad der sker omkring dem, og diversificering er en måde at reducere risikoen i denne henseende. Når det kommer til aktier, handler diversificering om at investere i forskellige typer aktiver, der kan omfatte alt fra flyselskaber og teknologiaktier til banker, detailhandel og underholdning. Nogle af disse aktier har mere risiko end andre, og ideen er at undgå overeksponering for enhver aktie/branche osv.

5. Fokuser på “tid på markedet” i stedet for markedstiming

Hvis alle vidste det bedste tidspunkt at investere på, ville alle være rige, og det burde fortælle dig, at selv institutionelle investorer ikke kan forudsige fremtiden. Samtidig viser undersøgelser, at investorer typisk skaber mere formue gennem en langsigtet portefølje, end de gør med kortsigtede investeringer. Dette betyder i bund og grund, at du aldrig skal forsøge at time bunden af ​​et marked og i stedet fokusere på at blive på markedet over tid. Kort sagt, du forsøger ikke at forudsige aktiebevægelser på daglig basis og i stedet sigter mod at overgå den gennemsnitlige aktieudvikling.

Du ved også, at timing af markedet ikke nødvendigvis betyder, at du køber en bestemt aktie og holder den på ubestemt tid. Der er tidspunkter, hvor hver aktieportefølje skal justeres, og afhængigt af nyheder eller andre faktorer, skal du muligvis sælge aktier fra denne portefølje og måske erstatte den med andre.

Konklusion Invester i aktier

Investering i aktier er altid forbundet med en vis risiko, men langsigtede investeringer i finansielt stærke virksomheder er historisk set en god idé. Når det kommer til volatilitet, kan disse usikre tider byde på muligheder, men det er vigtigt at bruge en strategi, der kan hjælpe med at reducere risikoen og stadig sikre, at din portefølje har en vis eksponering for, når aktiemarkederne vender tilbage til opsiden. Endelig bør du aldrig investere mere, end du har råd til at tabe, og der er aldrig et garanteret afkast, men efter at have udholdt det værste år for aktiemarkederne i mere end 50 år, er det kun et spørgsmål om tid, før tingene vender igen.

Vi giver snart også tips til at begynde at investere i aktier og investere i aktier for begyndere, så følg med!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024