10 største havetrends 2024

Hvem er de største havetrends 2024? Fortsæt med at læse, og du vil finde ud af det. Ligesom mode- eller indretningstrends kommer og går, gør havetrends det også. Da vintervejret langsomt bevæger sig ind i foråret, begynder vi at tænke på, hvad vi skal gøre med vores udendørs rum i år.

Læs mere – Trendy sko 2024 – 6 trendy forårssko

Lad os se nærmere på de havetrends, der fejer verden i 2024!

10 havetrends 2024

Udendørs stuer

At tage vrangen ud i din have er en populær trend for 2024. Det er nu almindeligt kendt, at det er godt for vores mentale velvære at tilbringe tid i naturen, og at skabe et udendørs opholdsrum er en fantastisk måde at gøre dette på. Vælg nogle havemøbler lavet af naturlige materialer for at hjælpe med at passe ind i dine omgivelser. Tilføj nogle puder og tæpper for ekstra komfort og nyd at tilbringe dagen omgivet af naturen.

Maksimalisme

Borte er dagene med pænhed og minimalisme (ja, behold det, hvis du kan lide det!). I stedet handler 2024 om over-the-top farver og teksturer til en maksimalistisk drøm! Maksimalisme i havearbejde handler om volumen og en blanding af planter blandet ind ved siden af hinanden. Tænk på at skabe en farverig blomstereksplosion, og du vil være på rette spor!

 

Bestøvende planter

Bibestanden er blevet reduceret i de senere år, hvilket kan have dårlige konsekvenser for planter og økosystemet! En trend, der vil boome i år, er introduktionen af planter og blomster i vores have, som bier elsker! Ved at bruge planter, som bier og andre bestøvere elsker, tiltrækker vi dem til vores rum og giver dem den mad, de har brug for for at overleve. Disse bestøvere omfatter:

 • Bier
 • Hvepse
 • Sommerfugle
 • Møl

Himmelske hortensiaer

Vi elsker at have lidt farve i vores haver. Blomster tiltrækker ikke kun insekter, men får rummet til at se lyst og farverigt ud. En af de mest populære blomster i 2024 er den fantastiske hortensia. Kommer i en række smukke pastellfarver som blå, lyserød og lilla, tilføjer disse enorme blomster et statement look til enhver have.

Sansehaver

Som vi nævnte ovenfor, er det godt for dit velbefindende at bruge tid i din have. Med det øgede fokus på mental sundhed i de senere år vil sansehaver sandsynligvis blive en trend i denne sæson. Sansehaver er designet til at appellere til alle 5 sanser. De kan omfatte søde frugttræer til smag, en vandfunktion til at lytte til og duftende blomster. Disse rum er en fantastisk måde at vise din kreativitet på.

Eksotiske græsser

Græsser er ikke kun til din velklippede græsplæne. De kan bruges i blomsterbed eller potter til at tilføje forskellige teksturer og nuancer til din have. 2024 vil vise os det store udvalg af prydgræsser – som er gode til koldere klimaer. Græsser er gode til insekter, men hjælper også med at berige jorden for andre planter at vokse.

Vilde blomsterenge

Biodiversitet er kernen i havearbejde i 2024 for bestøvning, som vi nævnte ovenfor, men også for at hjælpe med at prioritere lokale planter og blomster. Wildflower haver er usædvanligt populære, og dette er indstillet til at fortsætte i år. Wildflower frø kan sås på en naturlig og uformel måde for at skabe en naturlig eng fyldt med liv og variation.

Tørke tolerante planter

Klimaændringer påvirker os alle, og det inkluderer vores haver. Somrene i de sidste par år har set temperaturer nå rekordhøjder, hvilket kan få nogle blomster til at visne eller dø. Nogle planter er bedre til at spare vand og overlever bedre i varme. Disse omfatter mange sukkulenter, aloe vera og lavendel!

Årets Pantone-farve

Peach Fuzz er årets Pantone-farve i 2024 og er en fantastisk dæmpet ferskenfarve. Indarbejd denne skygge i din have gennem blomster som ferskenhyacinter, astilbe og tulipaner.

Smart teknologi

En tendens, der vokser i vores hjem og haver, er smart tech. Når det kommer til havearbejde, er der en række seje muligheder derude. Fra selvklippende plæneklippere til at gøre det hårde arbejde for dig til belysning, der kan styres fra din telefon. Mulighederne er uendelige – så hav det sjovt med at opdage dem!

Tag væk – havetrends 2024

Din have er et sted, hvor du kan lade din kreativitet eksplodere, så design en have, der passer bedst til dine behov. Hvis nogen af dette års tendenser passer ind i dette, så tag lidt inspiration fra vores liste ovenfor. Det vigtigste er, at du kommer udenfor og engagerer dig i naturen!

FAQs

Hvilke blomster er trendy i 2024?

Hortensiaer er særligt populære, såvel som blomster lokalt til hvor du bor. Det handler om at bevare naturen i år, så opmuntrende planter, der naturligt ville vokse i dit habitat, hjælper med dette.

Hvor ofte skal jeg klippe mit græs?

I løbet af sommeren skal dit græs muligvis klippes så ofte som hver tiende dag. Du kan bedømme dette selv baseret på, hvor lang tid det bliver. De koldere måneder kræver lidt klipning, da græsset ikke vokser.

 

 

 

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024