Inredningstrender 2023 - 10 största nya trender

10 største indretningstrends i 2023

Det er tid til årets mest læste indlæg! Nemlig Interiørtrends 2023 den store trendscouting for hele næste år. Desværre går vi mod fattigere tider og det viser sig også i indretningen. Der vil være trends som mikroluksus, luksus i lille skala. Holdbarhedsindretning er stadig på tapetet og selv de gode gamle 70’ere er tilbage. Futuristiske møbler er også hotte i 2023. Og store mærkelige statement-lamper, der giver rummene den WOW-faktor.

Her får du nu 10 største indretningstrends i 2023, og vi ved, du vil elske dem. Tid til at se frem til næste år og et godt nytår med boligindretning!

Indretningstrends i 2023

Hvor smuk er denne turkise puf?

1. INDREDNING MED FARVETRENDS!

JA! råber alle, der er trætte af beige og gråt over det hele! I 2023 skal det være indretning med farve og gerne en masse farver i forskellige nuancer. Det er som en farverig modkavalkade til alt det beige, der har domineret interiørdesign i Sverige i et stykke tid. Nu er vi trætte af det og hilser glade pasteller og hårde neonfarver velkommen.

Vil du ikke have farve i hele hjemmet, kan det være nok at male et møbel og have nogle farverige pyntepuder og gardiner.

Pift den kedelige sofa op med nogle farverige puder, og se den få et helt nyt liv!

2. Japandi – Japan møder Skandinavien

Denne indretningsstil er begyndt at vokse sig stor allerede i 2022. Det er stilen, der kombinerer to minimalistiske foretrukne indretningsstile, Japan og skandinavisk stil.

Stilen er en spændende blanding mellem minimalisme og effektivitet. Japandi er en mere minimalistisk tilgang til et hjem, uden at det føles som et klinisk sterilt udstillingshjem. Det passer også godt i denne bæredygtighedsalder, hvor du nemt kan forvandle gamle træmøbler til nye.

Den nordiske del af Japandi-stilen er metal, lige linjer blandet med den hygge, der følger med et ønske om varme i hjemmet (også kendt som “hygge”). De japanske elementer, der kommer ind, er materialer som rattan og bambus. Varme materialer som træ blandes med koldere som metal og sten. Japandi er en blanding af det bedste indenfor moderne indretning, kan vi sige.

Japandi – farver

Stilen har et diskret farveskema med lyse, neutrale farver. Vi ser også møbler i ubehandlet træ og lejlighedsvis pastelfarver, der pifter tingene op. Den japanske del af stilen har mørkt træ, sorte og luftige, umøblerede overflader i boligen er suppleret med mere rustikke skandinaviske detaljer.

Shop Japan med stil

3. Bland træ i forskellige nuancer

Indretning i træ er stadig den største trend! Vi har set træmøbler parret med beige og grønne planter i utallige hjem på Instagram i løbet af det seneste år. Dette nye år vil vi se endnu mere træ, men i nye kombinationer. Blanding af lyse træsorter med mørkere nuancer som f.eks ask og eg giver et spændende indtryk og gør rummet mere levende. Bland med nogle boblemøbler og du har helt fundet dit hjem i den nye moderne indretningsstil.

MILJØVENLIGE MATERIALTRENDS I 2023

Bambus
Kork
rattan
Aluminium
Stenmateriale
Træ

Vi vil se flere miljøvenlige materialer i det nye år. Det gamle år havde meget i bambus og træ. Kork og aluminium tager nu fart i boligindretningen. Indretningsdesignere og forbrugere leder sammen efter måder at designe og imødegå globalt affald på.

Alt fra rattan, bambus og hør, ja der er masser af materialer, der anses for at være miljøvenlige. Materialerne kork og aluminium vil blive stadig mere populære i husholdningerne i 2023 og frem.

I modsætning til sine polerede modstykker er kork et let tilgængeligt materiale. Dens naturlige brune farve giver den en jordnær, jordnær følelse. Materialets robuste barkudseende giver tekstur, varme og hygge.”

Aluminium i sig selv er uendeligt genanvendeligt, hvilket gør det til et af de mest miljøvenlige metaller, du kan bruge i dit hjem.

BEMÆRK, brug dog IKKE aluminium i gryder, når du laver mad, da det er et stærkt kræftfremkaldende middel. Prøv også aluminiumsfri deodorant, der fås i helsekostbutikker.

4. Futuristiske møbler

Futuristiske møbler er møbler med mærkelige former. De kan næsten se lidt “rummelige” ud og give følelsen af ​​fremtid og nyt. Stilen har sin oprindelse i 70’erne, og vi ved alle, at 70’erne er hotte lige nu. Hvis du er interesseret i denne særligt anderledes stil, så gå ikke glip af nogle tips, der hjælper dig med at tilpasse den perfekt i dit hjem. Stilen giver også vibes fra science fiction-film i 70’erne og 80’erne.

5. En stor statement-lampe

Det nye år 2023 står i lysets tegn. Vi vil se japansk inspirerede lamper og frem for alt vil statement-lampen være stor. Altså en større lampe i rummet, som skiller sig ud det lille ekstra. Lamper i naturmaterialer som f.eks bambus trender stort i det nye år. Her byder vi på nogle rigtig stilfulde, men stadig billige lamper. Det er rigtige Micro lux lamper ganske enkelt.

6. Lænestole i frække former

Dette går lidt hånd i hånd med statement-lampen! Vi vil indrette med møbler og belysning, der skiller sig ud og gør et stort statement i rummet. Også når det kommer til lænestolen, vores kære hverdagshelt. Vi vil se flere lænestole med frække former i løbet af det næste år. Bobleformer, kantede former og Cocoon-look er trending i USA.

7. Strengehylden i nye varianter

Findes der et møbel, der er mere designklassisk end ringhylden? Næsten! Og i det nye år bliver String-hylden større end nogensinde. Især til at pynte med hylden i nye årgange. Her ovenfor ser vi hvordan man pynter med stringhylden på en hel væg.

8. Holdbare uldtæpper

Uldtæppet var allerede stort i sidste sæson og i det nye år trender det endnu større. Vi indså, at viskose var et af de værste materialer nogensinde, og dermed sluttede viskosetrenden. Så begyndte uldtrenden at tage helt over. Vi så flere og flere mennesker dekorere med stilfulde uldtæpper på Instagram. Og uldtæpperne er også helt up to date med slidstærke materialer. Altså al grund til at tage afsted i det nye år!

9. Sofaer i mærkelige former

Væk er de klassiske divaner og Howard-sofaer! I hvert fald hvis du skal tænke i moderne trends. Det nye år bringer nye sofaer med sig og frem for alt nye modeller og former på sofaerne. Vi ser alt fra bulksofaerne i runde former, til sofaer med trædetaljer og naturlige materialer i konstruktionen. Et spændende sofaår venter!

Gulvsengen

Det er gulvsengen, vi anbefaler som en kommende stor trend! Denne lave seng minder meget om japansk indretning med lave møbler. Og denne sengestil passer derfor godt til vores nye Japandi interiørstil. Også god til hjem med lidt plads og små soveværelser. Vi tror, ​​at sengen med lavt gulv vil klatre op på trendstigen i 2023!

10. SOVEVÆRELSETREND – Fransk landlig stue

Vi har set nogle hints i år om, at den franske landstil kommer. Tænk romantiske senge med blafrende bomuldsgardiner og en stor, stor, romantisk sengegavl. Farverne skal være bløde og neutrale, ikke grelle og mønstrede. Undgå dristige farver og print og lyse farver, vælg i stedet indretning, der falder ind under de lette og luftige kategorier. Et soveværelse i fransk stil skal undgå at være indelukket og distraherende og i stedet være varmt og indbydende.

Resumé – Indretningstrends 2023

Disse indretningstrends opsummerer det nye år 2023! Vi startede i moderne tid og sluttede med historie, det er spændende kontraster. Det nye interiør er en moderne blanding af bæredygtige materialer, futuristiske former, fransk historie og naturlige farvenuancer. Trendbegrebet Cocoon siger det hele, at vi gerne vil hjem og føle, at vi er i en varm kokon af tryghed, når verden udenfor er kold og hård. Vi håber, du kunne lide vores trendspan, og snart kommer vi med trendy farver til 2023 samt hvilke terrassetrends, der gør sig gældende for det nye år.

 • Japandi med Skandi og Japan i ét.
  Futuristiske former og møbler
  Lys neutral beige/grå, grønne nuancer og varme jordfarver som brændt rød.
  Miljøvenlige materialer som kork, bambus og aluminium
  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024