Hänga gardiner - 6 tips för fantastiska fönster

6 tips til at hænge gardiner korrekt og pænt

Hvad du vælger af materiale og farve på gardiner er et spørgsmål om personlig smag! Men hængende gardiner for at få rummet til at se større og højere ud, fungerer til ethvert hjem. Der er også mange, der hænger deres gardiner helt forkert, så det ligner et par bukser, der er for korte, hvilket slet ikke er kønt! Det handler også om at tage udgangspunkt i rummet og den type vindue du har derhjemme. Så ignorer trends når det kommer til valg af materialer, vælg gardiner som du kan lide og ikke andres.

Der er klare retningslinjer og her er nu 6 tips til ophængning af gardiner og de fejl, der skal undgås for enhver pris!

Hænge gardiner tips

1.  Nok tekstiler

At hænge et lille spinkelt gardin ved siden af ​​et stort vindue ser totalt malplaceret og nærigt ud. Nej, det er vigtigt at vælge det rigtige stof i kategorien hængende gardiner. Vælg dobbelt så meget stof, som vinduets bredde er en god tommelfingerregel. Køber du færdiglavede gardinlængder, er to længder på hver side af vinduet som regel fint.

UNDGÅ: tynde spinkle stoffer med grimme mønstre, dette vil få ethvert rum til at ligne noget ud af filmen The Shining. Det nytter ikke noget. almindelige tykke stoffer som egyptisk bomuld og fløjl for et luksuriøst eksklusivt look.

2. Det rigtige materiale til det rigtige rum

Tænk på, hvordan resten af ​​rummet skal føles! Er det f.eks. et sommerhus passer til en lettere fornemmelse på stoffer som beige hør eller rene hvide bomuldsgardiner. Er det et paradegulv i Vasastan, så egner mere eksklusive stoffer som fløjl og silke sig bedre. Har du rigtig flotte vinduer, så overvej i stedet neutrale rullegardiner, der sætter fuld fokus på vinduerne

Stofbutikker giver ofte gode råd om, hvilke stoffer der passer ind i alle rum, og du får stofprøver til at teste hjemme på stedet. En fantastisk online gardinbutik med solafskærmning og liftgardiner er VELUX shoppen, den kan jeg anbefale dig.

TIP: Brug langstribede gardiner, hvis du har meget lavt til loftet, og fastgør længderne til loftet på en gardinskinne. Dette får rummet til at se højere ud, både pga af stofstriberne og også af gardinernes lange længde.

3. Hæng gardiner højt!

Hvis du har lavt til loftet, bør du sætte gardinerne på loftet! Det er min egen lille gardinregel, der fungerer lige så godt med højt til loftet, som jeg selv har. Ovenfor ser du mine egne gardiner i stuen og hvordan jeg hængte dem op fra en loftsskinne. Hvis du ikke ønsker en gardinstang som jeg har ovenfor, kan du i stedet sætte gardinstangen lige mellem væg og loft.

STORT gardinhæng nej nej: Til at sætte gardinstangen lige langs den øverste vindueskant og samtidig have korte gardiner. Dette giver rummet et grimt krympende og forældet look.

4. Længde betyder STORT!

De siger, at størrelsen på bukserne betyder meget! Lige så meget spiller længden af ​​et gardin en stor rolle i rummet. Forestil dig et luksuriøst hotelværelse med korte gardiner, der kun går til vinduesrammen. Det går sådan set ikke, for hoteller har den helt rigtige luksusfølelse med lange, tykke gardiner helt ned til gulvet.

Hvis du ikke kan lide at have gardinstoffet liggende på gulvet, så lad det alligevel ligge. gå lige til gulvet. Hvis man som jeg har tæt på tre meter til loftet, kan det nogle gange være svært at få fat i så lange gardinlængder. Jeg anbefaler så at sy selv, at købe stof i så lang en længde er også billigere end at købe færdigsyet.

Gardiner er noget af det nemmeste at sy. Køb et gardinstangsbånd og sy det fast i toppen af ​​stoffet, mål derefter hvor langt gardinet skal være minus det du sætter op i bunden og marker på stoffet. Fold derefter stof op ca 15 cm forneden, nål og sy stoffet. VOILA! et helt skræddersyet gardin har set sit første vindueslys.

5. Gardinstang på det rigtige sted!

En gardinstang, der er for kort, giver vinduer en trang, trang følelse. En rettesnor er at sætte gardinstangen op mindst 30 cm fra hver side af vinduet. Hvis du så hænger flere gardinlængder uden for vinduesrammen, giver det en illusion af et meget større og bredere vindue.

Jo længere gardinstangen er, jo mere har du brug for ekstra støtte i midten, da der ikke er noget grimmere end en gardinstang, der svajer som en vissen banan. Husk også, at jo tungere stof du vælger til gardinet, jo mere stabil er gardinstangen, du skal købe. Ikeas stænger fungerer simpelthen ikke til tunge fløjlsgardiner.

Vælg farve og form på gardinstangen, der matcher resten af ​​indretningen i rummet!

6. Lag på lag af luksus!

Hvordan får hoteller den luksuriøse gardinfornemmelse? Nå, fordi de næsten altid bruger den såkaldte lag på lag sæt på gardinerne. Det vil sige, at man opsætter dobbelte gardinstænger og så hænger det ene gardin efter det andet. Oftest bruges et tyndt hvidt stof bag det tykke forstof.

Det er også rart at have et lift eller rullegardin i hvid bag to luksuriøse gardinlængder. Har du ekstremt lavt til loftet, kan det være pænt kun at have liftgardiner og sætte dem fast helt op til loftet over vinduerne.

Om sommeren kan du også hænge mørklægningsgardinlængder (som ofte er ret grimme) bag dine sædvanlige stilfulde gardiner.

 

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024