Så väljer du rätt säng - bästa tips

Sådan vælger du den rigtige seng – bedste tips

Føler du dig ofte træt, selvom du har sovet? Eller vågner du ofte med smerter i nakke og ryg? Det kan afhænge af din seng. Sengen har stor indflydelse på din søvn. Mangel på søvn påvirker din hverdag negativt og også dit helbred på længere sigt. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige seng efter dit behov. Der er meget at overveje, når du skal købe en ny seng. Derfor har vi lavet denne sengeguide til at hjælpe dig med at vælge den rigtige i sengejunglen.

Vælge seng – tips

Vælg en seng efter din sovestilling

Når du skal vælge seng, er det vigtigt at tage højde for den sovestilling, du normalt sover i. Sover du på ryggen, har du brug for en seng, der aflaster hofter og skuldre. Sengen skal hverken være for blød eller hård, fordi du skal have støtte nok til din ryg, men din krop skal heller ikke være sunket for dybt. Afhængig af din kropsform og vægt bør du derfor vælge en medium fast eller fast mulighed.

Hvis du normalt sover på maven, skal du have en fastere seng, så du ikke synker for meget med bryst og mave. Med en fastere seng forbliver rygsøjlen også lige, så du ikke får ondt i nakke og ryg.

Du, der sover på siden, har det ofte godt med en seng, der er medium fast eller fast. En seng, der er for blød, får hoften til at synke for langt ned i madrassen, hvilket påvirker rygsøjlen negativt. Sengen skal heller ikke være for fast, fordi hofte og skulder ikke synker nok ned. Så du skal finde en afbalanceret seng, hvor skulder og hofte kan synke, men hvor rygsøjlen stadig bevarer sin naturlige kurve.

Vælg den seng, der passer til din krop

Din kropsform har ligesom din sovestilling stor betydning, når du skal vælge seng. Vejer du under 80 kg, bør du generelt have medium fasthed i din seng. Vejer du mere end 80 kg, skal du have en seng med fast fasthed. Det er dog vigtigt at huske, at højde og kropsform kan påvirke valg af seng. Med en kortere person bliver tyngdepunktet i sengen mere koncentreret og det kan derfor være bedre at vælge en fastere seng. For en højere person med samme vægt er en seng med en blødere fasthed bedre, fordi personen vil ligge mere jævnt fordelt over sengen. Er du både høj og tung, har du måske brug for en blød eller mellemfast seng.

Når du skal vælge seng, bør du også tænke over, hvilken længde du ønsker sengen skal have. Standardlængden på en seng er 200 cm. Du skal have 10 cm til overs over hovedet og lige meget mellem fødderne og fodenden. Er du over 190 cm, bør du derfor vælge en seng, der er 210 cm lang for at kunne ligge rigtig behageligt, selv når du ligger helt udstrakt.

Prøv sengen med en sengespecialist

Det er vigtigt, at du køber en seng, der passer til dine behov. Derfor anbefales det altid at prøve forskellige senge med hjælp fra en sengespecialist. SENG har mange uddannede sengeeksperter, som guider dig igennem forskellige sengemodeller, så du finder den helt rigtige seng til dig. Ved at finde en seng, der er tilpasset din krop, får du den restitution, du har brug for til et sundere liv.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024