Hem

Plastik Juletræe er giftig og sundhedsfarlig

Ved du, at plastgran er giftigt og kan forårsage kræft? Det ser ud til, at en stor del af befolkningen er blevet hjernevasket til at tro, at et plastiktræ ville være bedre for miljøet. At fordi man kan genbruge det år efter år, sparer man naturen for ødelæggelserne af unge graner og dermed miljøet. Men dette har vist sig at være helt forkert!

LÆS MERE: Her er 5 giftstoffer i dit indre, der gør dig syg

Vi kan roligt sige, at der er meget gang i det juletræshysteri, der opstår hver december. Langt de fleste hjem har et juletræ og her er der to lejre, der kæmper mod hinanden. Dels dem, der dyrker juletræer og sælger dem på byens gader og pladser og dels dem, der sælger plastiktræer. Hvis vi tager, hvor mange der vælger at købe billige falske plastiktræer fra “made in China” virksomheder, så er sundhedsrisikoen endnu højere.

PVC er en gift

Hvorfor blev der indført en miljøafgift på plastikposer i dagligvarebutikker? Årsagen var, at plastikposer er meget dårlige for miljøet, og man ønskede at fremme brugen af ​​mere miljøvenlige alternativer, såsom papirposer. Det samme gælder med et plastiktræ. Det indeholder store mængder PVC og er også behandlet med en række forskellige giftige materialer, såsom flammehæmmere og andre.

Det er rene miljøgifte, vi taler om. Gifter, som du bringer ind i dit hjem ved at bruge et plastiktræ. Gifte, der kan bidrage til en række forskellige forfærdelige sygdomme, såsom kræft.

Vil du dufte jul eller duften af ​​gift?

Hvis du er en af ​​dem, der har købt et plastiktræ, fordi du på en eller anden måde tror, ​​at det er bedre for miljøet, er det tid til at tænke igen! Nu kan du forkæle dig selv med et rigtigt juletræ med god samvittighed. Nyd duften af ​​jul, der breder sig, når træet kommer ind i hjemmet.

Et plastiktræ lugter slet ikke, men det spreder giftstoffer i dit hjem, som du ikke kan lugte, men som er skadeligt for dig og dem omkring dig. PVC er hverken godt for dig eller miljøet. Forskning har vist, at de stoffer, der bruges i plastiktræer, såsom flammehæmmere og andre overfladebehandlinger, er stærkt kræftfremkaldende.

Det er genbruget, der æder miljøet mest

At lave et plastiktræ er en miljøfarlig proces, ligesom enhver anden plastproduktion. Store fabrikker skal producere plastik ved at bruge fossile brændstoffer som en af ​​hovedingredienserne. Allerede her har miljøet lidt stor skade.

Men det bliver endnu værre, når dit skøre plastiktræ skal genbruges. Der er en stor mængde plastik, der skal passes på, og det er umuligt, uden at det bliver til affaldsprodukter, der skader miljøet endnu mere.

Derfor bør du vælge en rigtig gran

I stedet for at bruge pengene på et miljøgiftigt plastiktræ, bør du i stedet købe et rigtigt juletræ. Her er nogle af de stærkeste argumenter.

 • Et rigtigt juletræ dufter af gran og spreder julestemningen bare ved dets duft
 • Du gavner din lokale landmand
 • Du yder et bidrag til miljøet
 • Du reducerer udledningen af ​​giftige stoffer i forbindelse med genanvendelse af granen
 • Risikoen for at få sygdomme relateret til dit juletræ ophører helt

Det er sikkert også sådan, at det er en tradition at nette årets juletræ, rive og tricke for at få det ind i bilen eller sætte det fast på taget, tage det ind og lægge det i foden og se de første tremmer falde til gulvet?

Skal politikerne gribe ind med en miljøafgift på plastiktræer?

Ja, spørgsmålet er faktisk relevant. I betragtning af den handlekraft, de viste med hensyn til afgiften på plastikposer, burde man se et mindst lige så stort problem med plastiktræer. Tænk, hvor mange plastikposer der passer på et plastiktræ. Når der derudover er et miljøvenligt alternativ, hvor vi bruger det, der er let tilgængeligt i vores natur, burde det ikke være så svært at komme ind her og gøre det sværere for dem, der stadig gerne vil have et falsk træ før den ægte vare.

Resumé – plastik Juletræe er giftige

Hør og bliv overrasket – et plastiktræ er en ægte miljøsynder, der frigiver giftige stoffer under produktion og genbrug. Derudover frigiver den giftstoffer, når du har den i dit hjem og kan i værste fald være kræftfremkaldende. Er det ikke lidt hyklerisk at sætte så meget fokus på plastikposeafgifter, når vi køber plastiktræer, der vejer væsentligt mere og skader miljøet på præcis samme måde?

Bundlinjen! Spring over Gtiftig jul og hav en glædelig jul med et rigtigt juletræ. Det er et par nåle værd på gulvet, for at redde helbredet, og det dufter også godt.

Glædelig giftfri jul!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024