Så slipper ni fuktskador hemma - 5 bästa tipsen

Sådan undgår du fugtskader derhjemme – 5 tips

At få fugtskader er det værste mareridt for alle hus- og villaejere. Ikke kun fordi de kan være dyre at reparere, men det kan også være en sundhedsfare i det lange løb. Et kendt udlejningsfirma i Gøteborg har haft store fugt/skimmelproblemer med flere udlejningsejendomme, hvilket igen har gjort flere lejere både sure og syge. Der er mange fugtfælder at falde i og der kan opstå vandskader i flere forskellige områder af huset.

LÆS MERE: Er boligindretning lige så god som terapi? – en dyb analyse af det overfladiske

Her får du nogle smarte tips og fakta om, hvordan du undgår fugtskader i fem af de mest almindelige problemområder i hjemmet: Badeværelset, køkkenet, taget, kælderen og facaden!

Fugtskader tips

Foto: Ikea.com

Tip 1 – Badeværelset

Et reelt problemområde af naturlige årsager – der cirkulerer meget vand og fugt i badeværelset. Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at badeværelset er det sted, hvor fugtskader er mest almindelige. Et godt fundament er nøglen til at undgå fugtskader på badeværelset. Undersøg rummets overflader regelmæssigt og vær opmærksom på revner i materialerne eller samlingerne. Forsegl knækkede fuger med fugemasse, eventuelle dækkeservietter i rummet med åbne fuger (uden skader bagved) kan tætnes med svejsning.

Der er også nogle andre vigtige ting at huske på for at undgå vandskader på badeværelset:

Rengør gulvafløbet regelmæssigt. Dette bør gøres mindst et par gange om året.Sørg for tilstrækkelig udsugning på badeværelset. Dette skal placeres på loftet eller højt oppe på væggen. Test ventilationen regelmæssigt.

LÆS MERE: Et personligt interview med Maria på Inredningsvis

Foto: Svensk ejendomsmægler

Tip 2 – Køkkenet

Køkkenet er endnu et rum i huset, hvor der nemt kan opstå fugtskader, og måske det sted, hvor man mindst ønsker dem. Området omkring vask, køleskab og fryser er det mest følsomme, og det er utætte slanger og rør, der oftest er synderen i dramaet. Der er dog meget du kan gøre for at undgå fugtskader i køkkenet. Her er nogle praktiske tips:

Fastgør kablerne korrekt under vasken. De bør ikke bevæge sig, hver gang vandet slukkes eller tændes.
Mærk efter fugt under opvaskemaskinen efter at have kørt den. Hvis det er, er risikoen stor for, at der er en lækage.
Hav lækagesikring under vaskeskabet og under alle dine hårde hvidevarer.
Foto: byggahus.se
LÆS MERE: 5 DIY-tips til et luksuriøst soveværelse hurtigt og billigt

Tip 3 – Kælderen

Det er selvfølgelig ikke alle, der har kælder i deres hus, men dem, der har, har al mulig grund til at være opmærksomme på fugtskader. Dette rum er naturligvis ekstra udsat, da det er under jorden, hvilket betyder, at der altid er fugt under gulvet og udenfor væggene. Og den fugt kan godt lide at trænge ind. Det er kompliceret at beskytte kælderen mod fugtskader. Her er nogle af de ting, du skal huske på:

Sørg for, at husets afløbs- og afløbssystem fungerer korrekt.
Behandl væggene i kælderen med kold asfalt og isoler udefra med celleplastplader.
Sørg for god ventilation i kælderen
Pas på kældergulvet. Isoler det og luft gulvet nedenunder.
Hvis der indbygges trænitter, er det meget vigtigt, at disse ikke kommer i kontakt med overflader i kælderen, der er fugtige.
foto: viivilla.se

Tip 4 – Taget

Et utæt tag er måske det værste mareridt af alle for mange boligejere, da et tag, der kan lække, kan forårsage alvorlige skader. Et grundigt overblik over taget både før og efter vintersæsonen er således et absolut must. Visse områder af taget er særligt følsomme: omkring skorstenen, ovenlysvinduer, kviste, tagrender og ventilationshætter. Her er et par mere solide tips til at forhindre tanklækager:

Tjek tagrenderne. Sørg for, at vandet virkelig løber væk. Ryd tagrenderne for blade og andet materiale. Især efter efteråret kan der være en del affald i tagrenderne som gør at vandet ikke bliver ledt væk.
Foto: rm.se

Tip 5 – Facaden

Facaden beskytter dit hus mod vejr og vind, og det er meget vigtigt at holde det i god stand. Du bør efterse din facade mindst en gang om året og være opmærksom på alle former for ujævnheder, huller og revner. Mange planter buske og/eller andre planter ved siden af ​​og direkte mod husets facade, men det bør undgås, fordi risikoen for fugtskader stiger betragteligt, når dette er tilfældet. Her er nogle andre ting at overveje, når det kommer til facaden:

Træfacader er særligt udsatte, især langt nede. Så sørg for at holde dem ordentligt malet eller olieret.
Hold øje med vinduesfarven. De skal være tæt foldet op på siden for at forhindre vand i at strømme ind i væggen.

Disse tips vil helt sikkert hjælpe dig med at forhindre fugtskader i huset. Men skulle der alligevel opstå en alvorlig form for fugtskader, er det meget vigtigt at få det ordnet hurtigt. Tøv ikke med at kontakte professionel hjælp, at vente og håbe på det bedste er som regel meget dyrere i det lange løb.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Maria Ljungström

    Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

    Senaste inläggen

    Inredningsvis i medierne

    Følg boligindretning

    Om inredningsvis

    Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

    Annoncer

    info@inredningsvis.se

    Kontakt os

    Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024