Så hittar ni rätt barnvakt – 6 bästa tips

Sådan finder du den rigtige barnepige – 6 tips

Når du har brug for hjælp til pasning af børn, vil du naturligvis gerne ansætte det bedst mulige valg. Det handler jo om dine børn. Du ønsker ikke at tage nogen unødvendige genveje her. Et spørgsmål er så, hvilke måder der er bedst at finde den rigtige barnepige. Et andet spørgsmål er, hvordan man undgår at blive snydt på forskellige måder.

I denne artikel kan du læse om de 6 bedste råd til at finde den rigtige babysitter. Nogle tips er måske ret indlysende, men de bør ikke glemmes! Andre tips og tricks kan være nye for dig. Med det sagt, her er tipsene!

Brug din omgangskreds

Familien er naturligvis den største kilde til potentielle babysittere. Det er dog ikke alle, der har den luksus at have for eksempel bedsteforældre i samme by. Hvis den mulighed ikke findes, er tippet at bruge omgangskredsen.

Tænk på, hvor mange venner og bekendte du har. Så tag eventuelt Facebook-venner i betragtning. Der kommer nok en del mennesker i alt! Nogle af dine venner kan være interesserede i ekstra arbejde som babysitter, andre kan have børn, der er.

Så kan det også være sådan, at en ven har en ven, der har en ung, der gerne vil tjene ekstra penge. Der er power i de sociale medier, og du kan sikkert rimelig nemt få en sut!

Brug de rigtige hjemmesider

Det er gratis at starte et “børnepasningsbureau” i dag og sådan nogle er der mange rundt om i landet. Et flertal lever absolut op til standarden, men der kan selvfølgelig være skuespillere, som måske ikke går den ekstra mil.

Hvordan vælger du det allerbedste for dig og dit barn? Hvordan kan du luge de værre virksomheder ud? Et første tip er at bruge siden Reco.se. De fleste virksomheder inden for børnepasning og andre RUT-ydelser er med her. Jo højere vurdering, jo bedre, men læs venligst også kundekommentarer.

Et andet tip er at finde bedømmelser gennem Google Maps. Indtast din by og indtast ordet “babysitter”. Du vil derefter modtage adresser og information til alle børnepasningsudbydere i din by. Her ser du også anmeldelser og vurderinger fra Google.

Er der en bindingsperiode for en babysitter fra en mellemmand?

Der er som udgangspunkt hverken bindingstid eller opsigelsesfrist. Du som forælder bestemmer selv, hvornår og hvordan du har brug for pasning, og hvem der skal udføre ydelsen. Det er dog normal anstændighed at give formidleren besked om ændringer i god tid.

Indhent referencer inden du bestiller børnepasning

Uanset hvilken vej du går, er det altid en god idé at få referencer. Hvis du ansætter en vens barn, kan det være en idé at undersøge lidt, hvordan de tidligere har opført sig, både i rollen som babysitter og som person. Går du igennem en mellemmand, kan du få referencer frem for alt indirekte gennem vurderinger på Reco og Google.

Hvad er personlig matching for barnepige?

Det er almindeligt, at børnepasningsbureauer har en “pulje” af kandidater. Når en forælder kommer i kontakt med deres ønsker, matcher mægleren ønskerne med kandidaternes profiler for at lave et personligt match.

Sørg for at møde babysitteren på forhånd

Børnepasning er et forhold mellem barnepige og barn, men også mellem barnepige og forældre. Et godt match er derfor nødvendigt. Hvis du hyrer en babysitter på egen hånd, er det klogt med en samtale og et møde med alle involverede. På den måde kan du se, om samarbejdet kan fungere.

Hvis du hyrer en mellemmand, så sørg for at få samme mulighed for et første møde. Hvis det ikke helt lykkes, hvis matchen ikke er perfekt, så bed om at se en anden person.

Tjek uddannelse og erfaring

Uanset om du går gennem et babysitterbureau eller hyrer privat, er der et par ting, du bør tjekke. Nogle mæglere skriver dog tydeligt på deres hjemmesider, hvad de har tjekket i deres rekruttering. Så skal du ikke lægge mere energi i det.

Du vil selvfølgelig gerne have, at en, der arbejder i dit hjem med dit barn, skal være pæn. Kendskab til børn og pædagogik skader heller ikke. Her er nogle ting, du bør tjekke, før du hyrer en til at passe baby:

Uddrag af debetregisteret
Uddannelse
Tidligere erfaring med børn
HLR træning
Aftal prisen på forhånd

Alt bliver så meget nemmere, hvis alle involverede ved, hvad pasningen koster. Bestiller du babysitter gennem et bureau, får du alle omkostningerne sort på hvidt, men hvad med en privat babysitter?

Normalt betaler du som forælder et vist beløb per påbegyndt time. Arrangementer med et fast beløb til for eksempel en aften er også almindelige. Det vigtigste er, at både du som forælder og babysitter aftaler prisen inden jobbet starter.

Får du RUT-fradrag for pasning?

Børnepasning er en service, der går under RUT. Det betyder, at staten subsidierer ydelsen med 50 %, og at de faktiske omkostninger er halvdelen af ​​den reelle. Læs mere i Skattestyrelsens vejledning.

Resumé

Det behøver ikke være svært at finde den rigtige babysitter. Med tipsene i denne artikel har du en værktøjskasse med tips, du kan bruge i din søgen efter den rigtige person. Hvis du får det rigtigt, behøver du ikke genopfinde hjulet næste gang, du har brug for hjælp til babysitter. Det hårde arbejde er allerede udført!

Uanset hvorfor du har brug for hjælp til børnepasning, kan tipsene være meget nyttige. Det betyder ikke, at du skal bruge dem alle. Tag hvad du har brug for fra denne artikel og held og lykke!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i medierne

  Følg boligindretning

  Om inredningsvis

  Inredningsvis er Sveriges mest populære side om boligindretning og livsstil, med tusindvis af læsere hver måned. Maria Ljungström grundlagde Inredningsvis, og hun har et sandt blik for, hvordan man får et hjem til at se luksuriøst og personligt ud.

  Annoncer

  info@inredningsvis.se

  Kontakt os

  Alle rettigheder forbeholdes - Copyright 2024